Elevii revin luni la scoala, dupa vacanta intersemestriala, care a durat o saptamana. Semestrul al doilea incepe in 13 februarie si se va incheia in 16 iunie. Probele la examenul de Bacalaureat incep in 6 iunie si se incheie in 30 iunie, iar Evaluarea nationala pentru clasa a VIII-a se va desfasura in 19-22 iunie.

Pana la incheierea cursurilor semestrului al doilea, elevii vor mai avea o vacanta de primavara, dupa sarbatoarea Pastilor. Dupa zilele libere de Pasti, respectiv din 16 aprilie pana in 18 aprilie, elevii vor intra in vacanta de primavara, din 19 aprilie pana in 30 aprilie. In semestrul al doiea, elevii vor mai avea liber luni 1 mai, de Ziua Muncii, joi 1 iunie, de Ziua Copilului, luni 5 iunie, in a doua zi de Rusalii. De asemenea, unitatile de invatamant vor organiza diverse manifestari in 5 iunie, cand este Ziua invatatorului, scrie News.ro.


Simularile examenelor nationale, la clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a

In martie, la o luna dupa inceperea semestrului al doilea, vor avea loc simularile la probele pentru examenele nationale, care vor fi sustinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a. Astfel, elevii clasei a VIII-a vor sustine in 13 martie simularea probei scrise la limba si literatura romana de le Evaluarea Nationala, in 14 martie la limba materna si in 15 martie la matematica. Simularea pentru Bacalaureat va fi in 13 martie la limba romana, in 14 martie la limba materna si in 15 martie la istorie pentru profilul umanist si la matematica pentru profilul real, la cele trei probe participand atat elevii din clasa a XII-a, cat si cei din clasa a XI-a.

Simularea probei la alegere a profilului si specializarii, sustinuta la una dintre materiile biologie, chimie, fizica, economie, filosofie, geografie, informatica, logica si argumentare, sociologie, psihologie, va avea loc in 17 martie si la aceasta vor participa doar elevii clasei a XII-a. Rezultatele la simularile examenelor nationale vor fi afisate in 31 martie, la unitatile de invatamant, si vor fi analizate prin discutiile cu elevii, dezbateri in clasa, sedinte cu parintii si la nivelul consiliului profesoral, in vederea imbunatatii performantelor scolare.


Evaluarile nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

In aprilie vor avea loc si evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Primii testati vor fi elevii clasei a II-a, in saptamana dinaintea Pastilor, respectiv in 10 aprilie vor fi probele scrise la limba romana si limba materna, in 11 aprilie citit la cele doua discipline, in 12 aprilie proba scrisa la matematica si in 13 aprilie limba romana pentru minoritatile nationale, scris si citit. Elevii clasei a IV-a vor sustine doar probe scrise la evaluarea nationala, in 3 mai la limba romana, in 4 mai la matematica si in 5 mai la limba materna. Vor urma elevii clasei a VI-a, care vor sustine probe la limba si comunicare in 10 mai si la matematica si stiinte ale naturii in 11 mai.


Tezele
vor avea loc cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului al II-lea. In acest an, pentru programul “Scoala Altfel” nu mai este o perioada fixa, fiecare scoala putand decide in ce saptamana organizeaza aceste activitati. In semestrul al doilea, scolile pot opta sa organizeze “Scoala Altfel” in saptamanile: 27 februarie - 31 martie si 15 mai - 9 iunie pentru invatamantul prescolar si primar, respectiv 27 februarie - 31 martie si 15 mai - 9 iunie pentru invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal. Perioada programului "Scoala altfel” nu trebuie sa coincida cu cea in care se sustin tezele semestriale. Vacanta de vara va incepe in 17 iunie si se va incheia in 10 septembrie.


Probele de la examenul de Bacalaureat, sustinute din 6 iunie pana in 30 iunie

Cursurile pentru clasa a XII-a se vor incheia in 26 mai. Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, inscrierile vor avea loc in perioada 22 - 26 mai. Examenul de Bacalaureat va incepe cu probele orale si de competente, respectiv limba romana (6-7 iunie), limba materna (8-9 iunie), competente digitate (9, 12-13 iunie) si limba straina (16-17 iunie). Probele scrise vor incepe in 26 iunie cu limba si literatura romana, 27 iunie - limba si literatura materna, 28 iunie – proba obligatorie a profilului si specializarii (matematica sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afisate in 5 iulie, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, afisarea rezultatelor finale fiind programata in 10 iulie.


Probele scrise de la Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile in 9 iunie si se vor inscrie la Evaluarea Nationala in 7-9 iunie. Probele scrise vor fi sustinute in 19 iunie la limba si literatura romana, in 21 iunie la matematica si in 22 iunie la limba si literatura materna. Rezultatele vor fi afisate in 26 iunie si tot atunci pot fi depuse contestatii, care vor fi solutionate pana in 30 iunie, cand vor fi anuntate rezultatele finale. Din acest an scolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la suta, fata de 25 la suta pana acum, iar admiterea va fi facuta intr-o singura etapa computerizata, urmata de o etapa in care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea in liceu se va finaliza in 28 iulie.

Sursa foto: Pressmaster, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri