Echipa este formata din elevii Günsahin Deniz, Iov Stefan, Niculae Arthur Mihai, Popescu Ana-Cosmina, Segarceanu Calin Constantin, Tache-Codreanu Andrei, elevi in clasa a XI-a, iar proiectul castigator se numeste “Selene Expandable Space Orbital Settlement”.

In urma rezultatului obtinut, elevii sunt invitati sa participe la Conferinta Internationala pentru Dezvoltare Aerospatiala (ISDC 2014) care va avea loc intre 14 si 18 mai 2014 in Los Angeles, California.

Echipa isi doreste sa participe atat la conferinta, cat si la editia de anul viitor a concursului.

Citeste si:

„Premiul castigat ne motiveaza sa nu ne oprim. Suntem ferm convinsi ca, avand experienta dobandita de-a lungul lucrului la acest proiect, vom reusi sa obtinem o lucrare si mai competenta decat lucrarea de anul acesta. Cu multa munca si ambitie, credem ca putem realiza orice” a decalrat Andrei Tache-Codreanu, membru al echipei.

Pentru deplasarea la conferinta ISDC de la Los Angeles, SUA, echipa va fi sustinuta de mai multe firme din Romania. Dupa ce anul trecut, au participat cu proiectul numit „Theia” si au obtinut o mentiune, echipa de anul acesta si-a imbunatatit performanta.

In cadrul editiei din 2014 a NASA Ames Space Settlement Design Contest au fost trimise peste opt sute de lucrari din mai multe tari, iar participarea echipelor din Romania a fost exceptionala, mai multe dintre ele castigand premii importante.

Sursa foto: Cupa, Shutterstock