Primarul Constantei, Radu Mazare, a povestit din nou jurnalistilor despre conditiile din arest, spunand ca "sunt groaznice" si precizand ca daca la recurs va primi arest la domiciliu va putea primi "gagici" in vizita, transmite corespondentul Mediafax.

"Sa stii ca nu-i usor. Sa dea Dumnezeu sa nu ajunga nimeni acolo, conditiile sunt groaznice. V-am spus cum era cu toaleta... Cu sforaitul, sef onorific de celula era nea Rusanu, care datorita varstei era undeva pe sus. E adevarat ca le sforaie, le sforaie de rupe-n doua, dar nu l-am tatait, nu l-am fluierat, ca omul are o varsta. Mai erau vreo doi - trei ardeleni care il injurau pe Basescu cu clabuci la gura. Le-am si zis: «Pai, bai, nu ni l-ati adus voi pe cap? Voi, Ardealul l-a votat de doua ori. Aoleu, ca ce-am facut, ca nu stiu ce»", a declarat, joi, Radu Mazare.

El a povestit ca in celula in care a fost inchis a intalnit un cetatean libanez care nu a fost cercetat de cinci luni si care, daca scapa de arest, pleaca din Romania, desi are aici mai multe mii de angajati.

"Un investitor libanez care este bagat pentru evaziune fiscala si nu a fost cercetat de cinci luni de zile. Sa stai cinci luni, sapte oameni in opt metri patrati, trebuie sa fii tare zdravan la minte. Si nu-i normal asa ceva. (...) Libanezul a spus ca imediat cum scapa pleaca. Vinde tot si pleaca din Romania. Si are doua mii de angajati, iar ca el sunt multi oameni de afaceri. Si asta e o problema in tara romaneasca", a afirmat Mazare.

Primarul Constantei a mai spus ca ar pleca in Madagascar, asa cum isi propusese inainte de actiunea procurorilor DNA, dar nu stie daca va putea parasi tara. "Deocamdata nu pot pleca. Astept apelul sa vedem ce-o fi. Poate ma baga iar la sforait, poate imi dau control judiciar, poate ma lasa liber. Daca ma lasa liber m-as duce o saptamana sa ma dau cu zmeul, sa ma mai limpezesc, ca razboiul dupa cum vedeti e aprig", a spus Mazare.

Intrebat ce se va intampla daca va fi arestat la domiciliu, Radu Mazare a raspuns: "Cica au voie sa intre gagicile". Primarul Constantei, Radu Mazare, si omul de afaceri Avraham Morgenstern, care i-ar fi dat mita 175.000 de euro pentru a-si asigura castigarea contractului pentru construirea locuintelor sociale din campusul "Henri Coanda", au fost eliberati din arestul politiei Capitalei miercuri seara, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nefiind definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

Reprezentantii DNA au precizat ca vor contesta decizia de miercuri seara.

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Mazare si Morgenstern au fost retinuti marti seara, dupa audieri la sediul central al DNA. Potrivit anchetatorilor, Elan Schwartzenberg a fost ales ca intermediar pe traseul banilor de la Morgenstern la Mazare pentru ca se bucura de increderea celor doi.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri