Rauri din 13 judete, majoritatea din jumatatea de est a tarii, raman sub cod galben de inundatii pana luni la ora 18.00, conform actualizarii unor avertizari emise anterior de INHGA, prin care, totodata, este ridicat codul portocaliu, cu exceptia celui valabil pe Dunare.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) precizeaza ca raman sub cod galben raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si Valcea), raul Prut amonte Acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani), Barlad (judetele Iasi, Bacau, Vaslui si Galati), afluentii mici ai Prutului si Siretului din judetele Vrancea, Vaslui si Galati si raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea), arata Mediafax.

Potrivit hidrologilor, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri. In actualizarea avertizarilor emise anterior se mai precizeaza ca duminica, la ora 12.00, au fost ridicate codul galben si cel portocaliu de pe celelalte bazine hidrografice.

Pe de alta parte, pana in 5 iunie la ora 18.00, Dunarea se afla sub cod portocaliu pe sectorul aval Harsova (judetele Constanta, Ialomita, Braila, Tulcea si Galati). Potrivit hidrologilor, avertizarea pe acest sector vizeaza, in primul rand, sectoarele cu diguri locale de aparare.

Tot pe Dunare, pana in 3 iunie la ora 18.00, se afla sub cod galben sectorul Bechet-Calarasi (judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi). Sub cod galben se afla, pana in 5 iunie la 18.00, si sectorul aval Calarasi - Harsova (judetele Calarasi, Constanta si Ialomita).

Citeste si:
Venetia ar putea fi afectata de o noua maree inalta, devastatoare
Venetia, care se confrunta...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cod galben de inundatii pana sambata
Setari Cookie-uri