"Furnizorii, respectiv laboratoarele de analize, medicina dentara si farmaciile, vor raporta zilnic consumul de medicamente, respectiv sumele utilizate din fondurile alocate pe site-ul CNAS", a aratat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Radu Tibichi, care a precizat ca va fi inagurat un site care va arata la fel pentru toate casele de asigurari de sanatate.

Totodata, potrivit presedintelui CNAS, se instituie obligatia ca furnizorii de servicii medicale sa utilizeze dosarul electronic de sanatate. "Fiecare pacient are posibilitatea ca oriunde, in fiecare colt al lumii, sa-si acceseze istoricul medical si de investigatii medicale", a explicat Tibichi.
Presedintele CNAS a mai spus ca normele de aplicare a contractului-cadru, dar si contractul-cadru in sine ajuta si din punct de vedere al relatiei administrative dintre institutia pe care o reprezinta si furnizorii de servicii medicale.

La conferinta organizata de agentia de presa Mediafax in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, la Spitalul Coltea, au fost discutate, printre altele, noutatile din pachetele de servicii medicale si contractul-cadru in vigoare de la 1 iunie, beneficiile acestora pentru sistemul sanitar, strategia Ministerului Sanatatii privind actualizarea listei de medicamente compensate, medicamentele noi care ar putea fi admise pe lista de compensate, medicamente noi pentru tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului, hepatitei si efectele acestora asupra calitatii vietii pacientilor, dar si solutiile pentru pacientii cu boli grave.