"Scorpionii Negri se mandresc cu rezultatele de exceptie ale Simonei Halep si sunt alaturi de campioana noastra in finala de la Roland Garros." Asa o sustin soldati romani din Afghanistan, potrivit unei postari de pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii Nationale.

Alaturi de mesaj a fost postata si o fotografie in care soldatii romani o sustin cu bannere pe Simona Halep. "Scorpinionii Negri sunt alaturi de Simona Halep. Vicotorie, Halep!", apare in mesajele lor.

Pe 5 iunie, Romania a facut istorie la Paris. Simona Halep, in varsta de 22 de ani, a devenit la Roland Garros, una dintre putinele sportive din Romania care se califica in finala unui turneu de Grand Slam. Jucatoarea romana de tenis a a invins-o, cu 6-2, 7-6 (7-4), pe Andrea Petkovici, dupa un prim set usor, urmat de unul cu emotii.

Indiferent de rezultate, Simona Halep va urca pe locul 3 WTA si va fi prima sportiva din Romania care va ocupa un asemenea loc in clasamentul mondial al celor mai bune jucatoare de tenis, dupa americanca Serena Williams si chinezoaca Na Li.

simona halep

Citeste si:

Sursa foto: Agerpres

Finalista va primi 1.300 de puncte WTA si un premiu de 825.000 de euro, iar castigatoarea turneului 2.000 de puncte si 1.650.000 de euro.

Simona Halep este a treia romanca care s-a calificat in finala Roland Garros, dupa Florența Mihai, invinsa in 1977, si Virginia Ruzici, campioana in 1978 si finalista in 1980.

Sursa foto: Facebook.com/mapn.ro