Numarul mediu de pensionari din Romania a ajuns in primul trimestru la 5,37 milioane, dupa o scadere de 1%, cu 58.000 mai putini fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pensia medie lunara a crescut cu 6,2%, la 844 lei, conform date lor INS.

Comparativ cu trimestul anterior, in primele trei luni ale anului, numarul pensionarilor a scazut cu 18.000 persoane, iar pensia medie lunara a fost cu 4,1% mai mare. Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari. In acelasi timp, pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 87,1% in totalul celor de asigurari sociale, potrivit Mediafax.

Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 845 lei in trimestrul unu al acestui an, cu discrepante semnificative in profil teritorial, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima depasind 350 de lei. Astfel cea mai redusa valoare a pensiei medii s-a inregistrat in judetul Giurgiu, de 678 lei, iar cea mai mare in Bucuresti, de 1.068 lei.

Indicele pensiei medii reale pentru primul trimestru al acestui an, fata de trimestrul precedent, calculat ca raport intre indicele pensiei nominale si indicele preturilor de consum a fost de 102,3%.

Numarul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind pensia sociala minim garantata (actual - indemnizatie sociala), in perioada analizata, a fost de 482.200 persoane, din care 359.800 persoane din sistemul asigurarilor sociale de stat si 122.400 persoane din randul pensionarilor proveniti din fostul sistem pentru agricultori.

Sursa foto: Pensionari activi jucand sah/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri