Convoiul este insotit de o echipa consulara din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, care are in dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul carora pot fi eliberate documente de calatorie la fata locului, informeaza Guvernul. Echipa mobila consulara se va alatura echipei create la nivelul misiunii diplomatice in vederea asigurarii asistentei si protectiei consulare in astfel de situatii, noteaza Mediafax.

Din situatia transmisa de reprezentantii misiunii diplomatice aflati la fata locului, in urma solicitarilor turistilor romani, vor fi aduse in tara 29 de persoane si 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme, 3 vor ramane in Constanta si 5 vor fi transportate pana la Bucuresti. Potrivit Guvernului, din datele comunicate de reprezentantii misunii diplomatice a rezultat ca, in urma revenirii situatiei la normalitate, o parte dintre turistii romani au optat sa-si continue sejurul in statiune.

Incepand cu data de 21 iunie ora 16.30 si pana la aceasta ora, prin punctele de trecere a frontierei au tranzitat un numar 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au intors din statiunea Albena. In ultimele zile, orasul bulgar Varna si alte localitati din Bulgaria, intre care si statiunea Albena, au fost grav afectate de inundatiile puternice care s-au inregistrat in zona in urma ploilor toerntiale si a scurgerilor de pe versanti, cel putin zece persoane pierzandu-si viata din cauza apelor revarsate.

Turistii romani aflati pe litoralul bulgaresc, in regiunea Albena, acuza autoritatile straine ca nu ii ajuta sa plece acasa, dupa ce statiunea a fost grav afectata de inundatii, romanii reclamand ca au fost evacuati doar cetatenii rusi si germani, in timp ce romanii s-au ajutat intre ei.