Alte cauze pentru aparitia hemoroizilor sunt varsta inaintata (vasele hemoroidale se deterioreaza odata cu trecerea timpului si cu inaintarea in varsta), mostenirea genetica, constipatia si diareea, efortul exacerbat, regimul alimentar (consumul excesiv de carne, condimente, bauturi carbogazoase, ciocolata, cafeaua si alte bauturi energizante), bolile de ficat (hepatita sau ficatul gras), circulatia proasta a sangelui, chiar si unele medicamente, cum ar fi antidepresivele, suplimentele alimentare de fier si narcoticele.

Pentru a preveni aparitia hemoroizilor, medicii ne recomanda sa bem 8-10 pahare de apa pe zi, sa consumam cat mai multe alimente care contin fibre, sa scoatem din alimentatie cafeaua, alcoolul, mancarurile condimentate sau alte alimente care ne irita intestinele si, nu in ultimul rand, sa facem miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi. Metodele de tratament ale hemoroizilor sunt metode care nu presupun interventia chirurgicala, iar dintre cele mai eficiente amintim: ligaturarea hemoroizilor interni cu benzi elastice, fototermocoagularea hemoroizilor cu raze infra-rosii si excizia hemoroizilor externi cu radiofrecventa.

“Din pacate oamenii au devenit din ce in ce mai sedentari, iar acest fenomen reprezinta unul dintre factorii declansatori ai aparitiei hemoroizilor. Soferii, persoanele care stau pe scaun la birou ore intregi, dar si alte categorii profesionale care implica sedentarismul sunt mai predispusi la hemoroizi si sfatul nostru este sa acorde cateva zeci de minute pe zi pentru a face miscare si sa renunte la alimentele care irita intestinele. Din fericire, metodele de tratare a hemoroizilor au avansat foarte mult in ultima decada si nu mai sunt necesare interventiile chirurgicale, cele mai moderne metode de tratare fiind ligaturarea cu benzi elastice si fototermocoagularea cu raze infra-rosii”, declara Manager On Clinic, Aura Manole.

Sursa foto: Om de afaceri la birou/Shutterstock.com