Raurile mici din bazinele hidrografice Teleajen si Cricovul Sarat, din judetul Prahova, precum si Niscov, Slanic si Calnau, din judetul Buzau, sunt duminica, pana la ora 12.00, sub avertizare cod portocaliu de inundatii.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, ca urmare a ploilor torentiale inregistrate, dar si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide cu efect de inundatii locale si posibile depasiri ale cotelor de inundatie pe raurile mici din bazinele hidrografice Teleajen, Cricovul Sarat (judetul Prahova), Niscov, Slanic si Calnau (judetul Buzau), potrivit Mediafax.

Aceste fenomene pot fi mai intense in bazinele hidrografice ale raurilor Teleajen si Niscov, se mai arata in avertizarea cod portocaliu. Judetele Buzau si Prahova au fost, duminica dimineata, timp de aproximativ o ora, sub avertizare cod portocaliu de ploi si vijelii.

In aceste zone au fost averse si descarcari electrice, iar vantul a depasit la rafala 75-80 de kilometri pe ora, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. De asemenea, judetul Buzau este, intre orele 07.00 si 09.00, sub avertizare cod galben de ploi, vijelii si descarcari electrice.

Citeste si:
Ce spune ministrul Sanatatii despre cazul de la Buzau
Ce spune ministrul Sanatatii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Prahova: Se circula in coloana pe DN1 in zonele Busteni si Comarnic