Este cod galben de inundatii pana sambata, dupa ce hidrologii au au extins de la 12 la 15 numarul bazinelor hidrografice unde pot aparea probleme. In plus, au emis un cod portocaliu pentru rauri din judetele Teleorman, Olt si Giurgiu, valabil pana vineri la ora 24.00, scrie Hotnews.

Potrivit hidrologilor, avertizarea vizeaza bazinele hidrografice Iza, Tur, Lаpus, Somesul Mic, Crasna, Crisul Repede, Crisul Negru, Mures, Olt, Calmatui, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Barlad si este valabila pana sambata, la ora 16.00.

In acest interval pot sa apara "scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale cotelor de aparare".

Cod galben de inundatii pana sambata

Codul galben este valabil de joi, ora 16.00, pana sambata la ora 16.00 pe raurile din bazinele hidrografice: Mures – bazin superior amonte confluenta Aries (judetele Harghita, Mures si Bistrita Nasaud), Tarnava Mica – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Tarnava Mare – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Harghita, Mures si Sibiu), Olt – bazin superior amonte S.H. Sebes Olt (judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu), Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea – bazin inferior (judetul Teleorman), Neajlov – bazin mijlociu si inferior (judetele Teleorman si Giurgiu), Sabar (judetele Arges, Dambovita, Ilfov si Giurgiu), Arges – bazin superior (judetele Arges si Dambovita), Ialomita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Dambovita si Prahova), Buzau - bazin superior (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Barlad – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau, Vrancea si Galati).

De asemenea, va fi cod galben, de vineri ora ora 06:00, pana sambata ora 16:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lаpus (judetele Maramures si Satu Mare), Crasna (judetele Sаlaj si Satu Mare), Somesul Mic – bazin superior, Crisul Repede – bazin superior (judetele Cluj si Bihor), Crisul Negru – bazin superior (judetul Bihor), Aries – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Alba si Cluj).

In plus, a fost emis un cod portocaliu pentru rauri din judetele Olt, Giurgiu si Teleorman, astfeL: Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Teleorman – sector aval Tаtаrаsti, Vedea – sector aval confluentа Teleorman (judetul Teleorman) si Neajlov – bazin mijlociu si inferior (judetele Teleorman si Giurgiu).

Hidrologii avertizeaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Sursa foto: Shcherbinator / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri