Americanca Serena Williams este locul 1 WTA, canadianca Eugenie Bouchard este locul 7 WTA, iar jucatoarea sarba Ana Ivanovici este pe locul 8 WTA. Din grupa alba vor face parte rusoaica Maria Sarapova, locul 2 WTA, sportiva ceha Petra Kvitova, de luni locul 3 WTA, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA si daneza Caroline Wozniacki, locul 9 WTA, noteaza Mediafax.

In faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, primele doua clasate urmand a se califica in semifinale, faza in care se vor intalni ocupanta locului 1 dintr-o grupa cu ocupanta locului 2 din cealalta grupa. Invingatoarele din semifinale isi vor disputa trofeul.

Simona Halep are sansa, daca se va califica in semifinale, sa o intalneasca pe Maria Sharapova si sa scape de o intalnire mai dificila cu Serena Williams. De asemenea, ar avea sansa unei revanse usturatoare in fata rusoaicei.

Citeste si:

Jucatoarele vor primi cate 70 de puncte pentru fiecare meci jucat in grupa, participarea fara victorie insemnand un total de 210 puncte. La acestea se adauga 160 de puncte pentru fiecare partida castigata in grupa. Astfel, o jucatoare se califica in semifinale cu punctajul obtinut in grupa, maximum fiind 690 de puncte.

Accederea in ultimul act se premiaza cu 360 de puncte, totalul maxim fiind de 1.050 de puncte. Castigatoarea trofeului va primi alte 450 de puncte, putand acumula 1.500 de puncte.