Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane, ca nu o sa il convinga nimeni ca trecerea Prutului in al doilea razboi mondial a fost o greseala, subliniind ca este discutabila doar trecerea Nistrului.

"O sa spun poate un lucru care unora li se va parea nepotrivit. N-o spun pentru prima data, dar astazi, foarte aproape de incheierea mandatului, imi iau libertatea s-o spun: vorbim prea putin de prima parte a celui de-al doilea razboi mondial. Si acolo au cazut ostasi romani care au executat ordinul politicienilor. Si niciodata nimeni n-o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala in istorie", a declarat Traian Basescu, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane.

Seful statului a precizat, potrivit Mediafax, ca trecerea Nistrului "poate e discutabila", dar "Armata romana prin traditie si-a aparat teritoriul national", iar "teritoriul dintre Prut si Nistru a fost si este pamant romanesc".

In iunie 1940, in urma unui ultimatum dat de Uniunea Sovietica, Romania a cedat, fara lupta, Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta. In 22 iunie 1941, Armata romana, sprijinita de unitati ale Armatei germane, a inceput campania de recucerire a Basarabiei si Bucovinei.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, alaturi de mai multi ministri, participa, sambata, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane, la sosirea la ceremonie presedintele dand mana doar cu reprezentantii Armatei, nu si cu premierul si cu membrii Guvernului.

Aceasta este prima participare comuna a presedintelui si a premierului la un eveniment, de la debutul campaniei electorale. Manifestarile de la Carei se desfasoara la Monumentul Ostasului Roman.

Sambata se implinesc 70 de ani de la momentul din 25 octombrie 1944, de la Carei, care a reprezentat ultima victorie a Armatei Romane in lupta cu trupele ungaro-germane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri