Avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie a intrat in vigoare la ora 19.00 si este valabila pana duminica, la ora 01.00.
In Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Teleorman si vestul judetelor Calarasi si Ialomita, stratul de zapada care se va depune ar putea fi de cinci - sapte centimetri si, izolat, zece centimetri.

ANM a precizat ca, in judetul Teleorman, stratul de zapada depus in ultimele ore este de aproximativ cinci centimetri.

In judetele avertizate cu cod galbeen vor fi si intensificari temporare ale vantului.

De asemenea, potrivit unei avertizari nowcasting cod galben, sambata, pana la ora 22.00, pe arii extinse din Dobrogea sunt intensificari ale vantului ce ating si depasesc la rafala 60-75 de kilometri pe ora.

Citeste si:

Potrivit unei informari transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana duminica, la ora 12.00, in toata tara vor fi precipitatii mixte si intensificari ale vantului.

In sudul tarii si in special in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi, ploile se pot transforma in lapovita si ninsoare.

Vantul va continua sa prezinte intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora, iar pe arii restranse 60-70 de kilometri pe ora.

Foto: Radu Bercan / Shutterstock.com