El a raspuns astfel la remarca presei ca micii intreprinzatori sunt nemultumiti de anuntul privind cresterea salariului minim pe economie incepand cu anul viitor, deoarece nu au fost consultati in acest sens.

"Intotdeauna trebuie sa intelegem ca facem ceea ce trebuie pentru stimularea mediului de afaceri, dar nu mai putem sa fim ca in Africa, cu salarii sub limita de subzistenta. Sunt intrebati (intreprinzatorii - n.r.) si parcurgem toate procedurile, insa un salariu minim de 1.000 lei, care inseamna 200 si ceva de euro, este in continuare un salariu extrem de mic, ori noi trebuie sa mergem in paralel, pe masura ce au crescut profiturile si am scazut CAS...numai din scaderea CAS ar putea sa acopere acest lucru", a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

In urma cu doua saptamani, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat ca salariul de baza minim brut pe tara va creste cu 75 de lei din ianuarie 2015, ajungand la 975 de lei, Codul muncii fiind cel care prevede stabilirea anuala a salariului minim garantat in plata.

Potrivit Codului Muncii, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, este stabilit prin hotarare de guvern, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor. Angajatorul nu poate negocia si stabili salarii de baza prin contractul individual de munca sub salariul de baza minim brut orar pe tara.