Opt persoane au murit dupa prabusirea unui elicopter in judetul Sibiu in aceasta dimineata, iar alte doua au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu.

"In accidentul aviatic s-au inregistrat opt persoane decedate, iar alte doua victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Targu Mures, care a ajuns in zona accidentului", a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau.

Ea a confirmat faptul ca elicopterul s-a prabusit in jurul orei 10.50, in zona denumita Stejaris, intre localitatile Iacobeni si Malancrav, intr-o zona impadurita. Aparatul de zbor apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii, afirma surse din MApN, iar echipajul, format din trei persoane, este de la aceeasi baza.

Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost trimise in judetul Sibiu, la locul unde s-a prabusit elicopterul apartinand Ministerului Apararii Nationale, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca in elicopterul prabusit se aflau opt persoane si ca aparatul plecase de la Campia Turzii spre Cincu, unde se desfasoara un exercitiu militar, la ora transmiterii stirii doua elicoptere plecand spre zona accidentului, potrivit Mediafax.

"Am alertat autoritatile si echipele de interventie si ale SMURD pentru a ajunge cat mai repede acolo. Am dispus o ancheta tehnica"", a spus Dusa.

Potrivit reprezentantilor MAI, tot acolo se deplaseaza si ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea. "La acest moment, forte ale Politiei Romane, ISU Sibiu si doua elicoptere SMURD sunt in deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregatit pentru interventie. Primele forte ale politiei Romane au ajuns deja la fata locului", a precizat sursa citata.

MAI precizeaza si ca a fost activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI, pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul.

In zona Poligonului Cincu are loc un exercitiu militar la care participa romani si americani. In perioada 11-25 noiembrie, militari din unitati si mari unitati subordonate Statului Major al Fortelor Terestre si din unitati ale Brigazii 173 Aeropurtata a SUA participa, la Campia Turzii si Cincu, judetul Brasov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigada 6 Operatii Speciale ‘Mihai Viteazul’.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri