Tineti-va gura inchisa la dus si fiti atenti cand va spalati pe dinti. Acesta este sfatul pe care Daily Mail il da tuturor pasionatilor de calatorii. Raportul dat de publicatie foloseste date preluate de la Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni aparitia unor boli precum hepatita sau holera atunci cand calatoresti.

Accesul la apa potabila este in mod clar dorinta oricarui calator. Insa unoero gasirea unei surse de apa potabila se dovedeste a fi dificila, in conditiile in care exista atat de multe informatii in contradictie pe tema asta.

Este important de stiut faptul ca nu toate tarile care sunt identificate ca find nesigure au neaparat apa murdara sau poluata, ci mai degraba daunatoare pentru cei care nu au o toleranta dezvoltata precum cea a aborigenilor, asa ca vizitatorii, mai ales cei cu sisteme imunitare sensibile, ar trebui sa fie atenti. Raportul CCPB indica faptul ca nicio tara din Africa si America de Sud nu are apa potabila si ca doar cateva tari din Asia, cum ar fi Japonia, Hong Kong, Singapore, Brunei, Israel si Coreea de Sud au apa buna de baut. In Oceania, Australia si Noua Zeelanda exista apa potabila, dar CCPB sfatuieste evitarea apei din celelalte zone.

Un numar mare de tari din Europa au apa tratata pentru consum, desi cateva tari din Europa de Est au avertizat cu privire la sursa de unde aceasta poate fi procurata. Bolile care pot fi transmise prin apa nepotabila sunt holera, hepatita A, febra tifoida si diareea calatorului. Infograficul, realizat de NeoMam Studios, include si sfaturi cum sa preveniti aceste boli prin a fi sigur de apa pe care o consumati cand calatoriti, nu doar la consum intern, ci si la dus sau spalat pe dinti. Sfaturi cum sa tratati apa nepotabila sunt deasemenea incluse.

Citeste si:
Cum ajunge apa potabila la robinetul bucurestenilor
Cum ajunge apa de la statiile...

Sursa foto: PrinScreen DailyMail

Sursa video: DailyMail

Citeste si:
Sorina Pintea, bilant dupa 11 luni de mandat la Ministerul Sanatatii
Pintea, bilant dupa 11 luni...

Sursa foto: Shutterstock.com/Apa potabila

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Atentionare de calatorie pentru Grecia, Croatia, Serbia si Portugalia