Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) desfasoara, de cateva zile, un control la Televiziunea Romana, verificand contracte din ultimii ani, au declarat, pentru Mediafax, mai multe surse.

Potrivit surselor citate, Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor, o institutie de specialitate cu personalitate juridica aflata in subordinea Guvernului, ar efectua acest control la TVR in urma unor sesizari, scrie Mediafax.

Totodata, echipa de la Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor a solicitat si a primit un birou in TVR in care sa poata sa isi desfasoare activitatea si sa consulte documentele solicitate. Specialistii ONPCSB ar verifica inclusiv contracte de colaborare incheiate de TVR in ultimii ani si plati facute direct prin casierie, au mai spus sursele citate.

Contactat, vineri, de agentia Mediafax, Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, a confirmat controlul desfasurat la Televiziunea Romana de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.

Stelian Tanase a spus ca acest control este efectuat "de doua doamne foarte dragute", care au venit la TVR la inceputul acestei saptamani. Tanase a mai spus ca nu stie daca acest control este realizat ca urmare a unei sesizari.

Citeste si:
Dancila, minciuni in lant la Televiziunea Publica
Dancila, minciuni in lant la...

De asemenea, Stelian Tanase a spus ca nu stie ce documente sunt cercetate. "Nu e treaba mea. Le-am facut contact cu directorul economic, cu toti, si ei acolo cer ce doresc si le vom da tot concursul. Tot ce vor cere vor primi", a spus Tanase. Tanase a mai spus ca este foarte bine ca se desfasoara astfel de controale, care "ii dau un sentiment de siguranta".

"Noi avem tot felul de controale tot timpul (...) Au venit la mine sa se prezinte si le-am dat un birou sa lucreze (...) Anul trecut am avut tot felul de controale, au venit tot timpul. Tot timpul a venit un organism sa controleze ceva. De altfel, sunt doua doamne foarte dragute, nu e nicio problema", a spus Stelian Tanase.

Intrebat daca au existat controale ale Oficiului de Combatere a Spalarii Banilor si anul trecut, Stelian Tanase a negat. "Nu, dar au fost alte organisme. Tot timpul. A fost si Corpul de Control al Guvernului. A fost si Curtea de Conturi. Mie mi se pare normal ca sa fie asemenea verificari si imi da si mie un sentiment de siguranta, sa nu se intample sub mine, pe acolo, cine stie ce tarasenii. E foarte bine ca au venit", a mai spus Stelian Tanase. De asemenea, Stelian Tanase a spus ca nu a fost informat cat va dura cercetarea la sediul TVR. "Le-am intrebat pe cele doua doamne, dar nu stiau cat va dura cercetarea", a spus Tanase.

Pe de alta parte, intrebat daca, in afara de acest control al Oficiului de Combatere a Spalarii Banilor, la TVR s-a mai desfasurat de la inceputul acestui an vreun alt control, Stelian Tanase a raspuns: "Nu. E prea devreme, dar vor veni. Asteptam Curtea de Conturi. Nu e nicio problema, e foarte bine ca au venit. Va spun eu. Mai aflam si noi ce se intampla".

Citeste si:
TVR, peste 1 milion de lei pentru producatorii independenti in 2019
TVR aloca peste 1 milion de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si