Bulgaria trebuie sa urmeze exemplul Romaniei in combaterea coruptiei, a declarat vicepremierul bulgar Meglena Kuneva dupa intrevederea pe care a avut-o cu Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, si cu Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale pentru Integritate

Bulgaria trebuie sa urmeze exemplul Romaniei daca vrea sa combata eficient coruptia, a afirmat Kuneva, citata de postul bTV si de site-ul Novinite.com. Este clar ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) ofera rezultate in Romania, a adaugat Kuneva, notand ca Bulgaria are posibilitatea de a constitui structuri identice in scopul combaterii coruptiei, relateaza Mediafax.

"Sunt necesare structuri independente pentru combaterea coruptiei la nivel inalt, fara presiuni politice", a insistat Kuneva, aflata in vizita la Bucuresti. Potrivit site-ului Novinite.com, in cursul discutiilor cu Meglena Kuneva, Horia Georgescu si Laura Codruta Kovesi au prezentat informatii detaliate despre functionarea institutiilor pe care le conduc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Raport MCV devastator: Sectia Speciala impiedica lupta anticoruptie