Ion Sandu a spus, la videoconferinta de la Ministerul Afacerilor Interne, ca va continua sa ninga, dat vremea rea nu va fi de lunga durata. Directorul ANM a precizat ca sambata va fi "o pauza", iar duminica, vantul va continua sa bata, insa nu la intensitatea de sambata noapte.

In Oltenia, duminica si luni, vantul va viscoli zapada de pe camp, dar nu se va impune niciun cod, insa temperaturile vor ramane scazute pana la jumatatea saptamanii viitoare, a adaugat Ion Sandu. Bucurestiul si 24 de judete din jumatatea de sud a tarii vor fi, de vineri dupa-amiaza pana sambata dupa-amaiza, sub avertizare cod galben de ninsoare si vant, care la rafala va depasi 60 de kilometri pe ora, viscolind zapada, scrie Mediafax.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in a doua parte a zilei de vineri si la inceputul noptii de vineri spre sambata, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Muntilor Banatului si cea mai mare parte a Olteniei, Carpatilor Meridionali si de Curbura. Ninsorile se vor extinde si in Muntenia si Dobrogea, unde va continua sa ninga, in general slab, pana sambata dupa-amiaza. Cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate in Oltenia si la munte, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

Citeste si:

Vantul va avea intensificari temporare, viscolind si spulberand zapada, in regiunile sudice, dar si la munte, unde va atinge la rafala peste 50-60 de kilometri pe ora, iar in sudul Banatului, 80 de kilometri pe ora. Vantul se va diminua in intensitate in cursul zilei de sambata. In regiunile sudice, vantul se va intensifica de vineri dimineata, iar ninsori, in general slabe cantitativ, vor fi local si in restul teritoriului, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Arges, Olt, Dolj, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Sibiu, Brasov si Covasna.