Contestatia procurorilor la decizia de saptamana trecuta a Judecatoriei Medgidia care a admis solicitarea lui Gigi Becali de eliberare conditionata din Penitenciarul Poarta Alba va fi judecata in 31 martie, au decis, astazi, magistratii Tribunalului Constanta.

Tribunalul Constanta a stabilit ca in 31 martie sa se judece contestatia inaintata de procurorii anticoruptie impotriva deciziei Judecatoriei Medgidia, care a admis, vineri, solicitarea de eliberarea conditionata depusa de Gigi Becali, transmite Mediafax. Dosarul de eliberare conditionata a lui Gigi Becali a ajuns la Judecatoria Medgidia, dupa ce a fost prezentat unei comisii pentru liberarea conditionata din penitenciar, iar dupa analizarea dosarului, membrii acesteia au decis ca omul de afaceri intruneste conditiile pentru a fi pus in libertate.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si sase luni, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Gigi Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse. Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.

Citeste si:
Gigi Becali iese din inchisoare cu doua carti la activ
Gigi Becali iese din...

De asemenea, Gigi Becali a cerut, in 4 iulie 2014, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod penal, dar si aceasta solicitare a fost respinsa de catre instanta.

In inchisoare, Gigi Becali a terminat de scris doua carti, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" si "Becali si Steaua", iar in februarie 2015 a anuntat ca se apuca de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei". Pentru fiecare dintre cartile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Gica Popescu, liber de Paste
Setari Cookie-uri