Aproape jumatate dintre romani vor cheltui la fel ca si in anii trecuti pentru pregatirea Pastelui, arata un studiu IRES potrivit caruia aproape un sfert dintre cei chestionati declara ca vor cheltui intre 501 si 1.000 de lei.

Studiul realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES in perioada 4-6 aprilie arata ca aproape jumatate dintre cei chestionati cred ca pentru pregatirea Pastelui vor cheltui la fel ca si anii trecuti, 4 din 10 respondenti spun ca suma alocata pentru acest an se situeaza intre 100 si 500 de lei, iar aproape un sfert dintre cei chestionati declara ca vor cheltui intre 501 si 1.000 de lei, relateaza Mediafax.

De asemenea, 11% dintre participantii la acest studiu, cu 4% mai multi fata de 2013, sustin ca bugetul familiei pentru acest an se situeaza intre 1.001 si 1.500 de lei. Conform IRES, daca in anii precedenti criza era indicata drept unul din factorii care afecteaza bugetul pentru sarbatorile de Paste, in acest an doar 38% mai cred acest lucru, in timp ce 58% dintre repondenti cred in mica masura sau chiar deloc in impactul crizei.

Concluzia studiului este ca, la nivelul general al populatiei, starea de spirit inainte de sarbatori este una de "relativ optimism", nemultumirea fata de directia in care merge Romania fiind "mult mai scazuta" decat in anii precedenti in aceasta perioada. Jumatate dintre repondenti cred ca directia in care se indreapta tara este una gresita, in timp ce 40% apreciaza ca directia este buna.

”Schimbarea de pozitionare a romanilor cu privire la indicatorului legat de directia tarii a survenit dupa 16 noiembrie 2014 (turul al II-lea al alegerilor prezidentiale - n.r.), moment in care s-a inregistrat «o explozie de optimism»: 55% dintre cei chestionati declarau la acel moment ca directia este una pozitiva, fiind prima dupa multi ani in care indicatorul de directie a fost evaluat in termeni pozitivi”, mai releva studiul IRES.

Studiul IRES mai arata ca romanii raman traditionalisti atunci cand vine vorba de obiceiurile legate de Paste. La studiu au participat 1.006 persoane cu varsta de peste 18 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri