Jumătate dintre români (51%) cred că 2023 va fi mai prost ca acest an şi doar un sfert (24%) consideră că va fi mai bun, în timp ce acelaşi procent (24%) spun că va fi la fel, relevă un sondaj IRES, citat de Agerpres.

Cercetarea sociologică arată că mai optimişti sunt respondenţii cu nivel redus de educaţie, dar şi participanţii la studiu care susţin că ar vota cu PSD sau PNL dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Cei mai pesimişti, în schimb, se regăsesc în rândul persoanelor active, cu vârste între 36 şi 65 de ani, şi al celor care nu sunt decişi în privinţa votului la alegerile parlamentare.

Aproape jumătate (48%) dintre intervievaţi se aşteaptă ca anul care vine să fie mai prost decât 2022 în privinţa nivelului de trai, 26% cred că va fi la fel şi 24% consideră că va fi mai bine, iar 2% nu au ştiut sau nu au răspuns.

Sunt mai optimişti cu privire la statusul lor financiar în 2023 tinerii şi votanţii PNL, iar mai pesimişti sunt cei cu venituri scăzute, sub 2.000 lei, cu vârste între 51 şi 65 de ani, dar şi cei care ar vota cu AUR sau sunt indecişi.

Sondajul de opinie naţional a fost realizat de IRES, în perioada 7 - 12 decembrie, prin metoda CATI, pe un eşantion de 1.615 respondenţi, cu vârsta peste 18 ani, cu o marjă eroare ą 2,5%.

Sursa foto: Shutterstock / WetzkazGraphics

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri