Sapte hectare din Parcul Herastrau revin in proprietatea Primariei Bucuresti

Sapte hectare de teren din Parcul Herastrau revin in proprietatea municipalitatii Capitalei, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis sa anuleze documentele prin care Biroul de Turism si Tranzactii SA (BTT) a primit un certificat de proprietate asupra terenului.

Astfel, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a dat castig de cauza Primariei Capitalei si Clubului Sportiv Studentesc, in procesul in care acestia reclamau faptul ca cele sapte hectare de teren din Parcul Herastrau au trecut in proprietatea privata, in mod ilegal, in urma unui ordin de ministru in anul 1999.

In urma analizarii actelor depuse la dosar, judecatorii au constatat "nulitatea absoluta a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M 15 numarul 0053/ 22 decembrie 1999 emis de catre Ministerul Tineretului si Sportului".

De asemenea, instanta a constatat si "nulitatea absoluta a contractului de vanzare cumparare autentificat sub nr. 2152/ 28 iulie 2003 de catre notarul public Marinca Eugen incheiat intre SC Biroul de Turism pentru Tineret SA si SC Domino 94 Impex SRL cu privire la imobilul teren din Soseaua Nordului numarul 7-9, sector 1".
In urma deciziei, cele sapte hectare de teren din Parcul Herastrau vor reveni in administrarea municipalitatii.
Decizia CAB este irevocabila.

In 1999, printr-un ordin al ministrului Tineretului si Sportului de atunci, Crin Antonescu, Biroul de Turism si Tranzactii SA a primit un certificat de proprietate asupra terenului in suprafata de sapte hectare din Parcul Herastrau.

Citeste si:
O fetiţă de 10 ani a murit înecată în Lacul Herăstrău
O fetiţă de 10 ani a murit...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

In 2002, reprezentantii Clubului de yahting sportiv Sportul Studentesc au dat in judecata BTT si Ministerul Tineretului si Sportului.

La sfarsitul anului 2008 Tribunalul Bucuresti - Sectia a IV-a civila a constatat nulitatea absoluta a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului, precum si nulitatea contractului de vanzare-cumparare.

Ulterior, BTT si SC Domino Impex SRL au facut recurs. Din 2009, Primaria Municipiului Bucuresti a intrat in proces alaturi de Clubul de yahting Sportul Studentesc, avand calitatea de intervenient accesoriu.
In 2014, Tribunalul Bucuresti a respins actiunea CSS si Primariei Capitalei.

"Respinge ca nefondat apelul formulat de apelantul reclamant Clubul Sportul Studentesc. Respinge ca nefondata cererea de interventie accesorie formulata de intervenientul Municipiul Bucuresti prin Primarul General. Obliga apelantul reclamant la plata catre intimatul parat Biroul de Turism pentru Tineret SA a sumei de 48.626, 72 lei, reprezentand cheltuieli de judecata, si la plata catre intimatul intervenient accesoriu SC. Domino 94 Impex SRL a sumei de 100.800 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata", a decis Tribunalul Bucuresti in 3 aprilie 2014.

Citeste si:
Începe judecarea apelului în dosarul ''Colectiv''
Începe judecarea apelului în...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri