Sase politisti de la Serviciul Rutier al IPJ Braila au fost arestati la domiciliu, iar alti cinci de la acelasi serviciu si de la Ordine Publica au fost arestati preventiv, in urma perchezitiilor de luni, agentii fiind acuzati ca au primit mita de la soferi prinsi incalcand regulile in trafic.

Potrivit unor surse judiciare, 11 politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila au fost arestati marti seara, in timp ce alti zece agenti, dar si un sofer care i-ar fi dat mita unui angajat al Politiei Judetene sunt cercetati sub control judiciar.

Astfel, sase politisti de la Serviciul Rutier au fost arestati la domiciliu, iar alti cinci agenti de la acelasi serviciu si de la Ordine Publica au fost arestati preventiv.

Conform surselor citate, alti cinci politisti de la IPJ Braila sunt cercetati in libertate. Acestia pot veni la serviciu, insa nu au voie sa lucreze cu publicul si nici sa poarte ama, avand activitate la birou.

Sursele citate au precizat ca politistii arestati preventiv au fost suspendati din functiile detinute in cadrul Politiei Judetene Braila, dar vor putea reveni la serviciu in cazul in care nu vor fi condamnati.

Politisti de la Directia Generala Anticoruptie au facut, luni, 16 perchezitii in judetul Braila, din care trei la Biroul Rutier al Politiei Municipale Braila si la Serviciul Rutier al Politiei Judetene. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta, intr-un comunicat de presa, ca 35 de persoane au fost vizate de perchezitii, printre acestea numarandu-se 26 de politisti de la Politia Municipala Braila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publica si Serviciul Rutier.

”Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie fac cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor fapte de coruptie de catre politisti de la Politia Municipiului Braila - Biroul Rutier, Biroul de ordine publica si Serviciul Rutier care, in exercitarea atributiilor de serviciu, in schimbul primirii de bani sau alte foloase, nu au luat masurile legale cu ocazia depistarii si sanctionarii contraventionale a unor persoane care au incalcat normele legale referitoare la regimul rutier”, se arata in comunicatul citat.

Surse din randul anchetatorilor declarau pentru Mediafax ca celelalte noua persoane vizate de perchezitii sunt soferi care ar fi dat mita politistilor pentru a nu fi sanctionati pentru nereguli comise in trafic. Conform surselor citate, sumele primite de politistii vizati in acest caz ar fi cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei, cele mai multe pentru ca soferiii sa nu fie sanctionati dupa ce incalcau regulile in trafic. Faptele ar fi fost comise in perioada ianuarie - aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri