Dan Stanescu, cunoscut drept rege international al romilor crestini, s-a prezentat, joi, la sediul DNA Pitesti, unde a fost audiat intr-un dosar mai vechi, transmite corespondentul Mediafax. La intrarea la DNA, Stanescu nu a facut declaratii, insa dupa intalnirea cu procurorii el a spus ca a fost audiat ca martor intr-un dosar in care se fac cercetari ca urmare a unor fapte din anul 2012, scrie Mediafax.

Stanescu spune ca DNA ar face cercetari intr-un dosar in care sunt implicati un procuror din Valcea si un politist din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Valcea care s-ar fi ocupat de un dosar privind un scandal produs in vara anului 2012 la Costesti.

La acea data, in urma unei intalniri a tiganilor la Costesti, Valcea, doua clanuri tiganesti s-au luat la bataie, membrii unuia dintre clanuri incendiind un autoturism marca Ferrari apartinand clanului rival. Bataia a continuat si a doua zi, cand membrii celor doua clanuri s-au atacat intre ei.

Stanescu sustine acum ca unul dintre politistii care au facut cercetari la acel moment si un procuror "nu si-au facut datoria cum ar fi trebuit sa si-o faca". Nu este pentru prima data cand Dan Stanescu este audiat in acest dosar. El a dat declaratii in fata procurorilor si in anul 2013, la un an de la scandalul de la Costesti.