Elicopterele SMURD de la Galati si Iasi vor putea interveni, pana la sfarsitul anului, si pe teritoriul Republicii Moldova, odata cu finalizarea unui proiect finantat de UE, in valoare de peste sase milioane de euro, a anuntat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Ministrul Gabriel Oprea a declarat, in contextul unei vizite de lucru pe care ministrul de interne din Republica Moldova, Oleg Balan, a facut-o in Romania, ca anul acesta va fi finalizat un proiect strategic comun de imbunatatire a raspunsului in cazul situatiilor de urgenta si a dezastrelor, prin cresterea capacitatii de interventie din zona de frontiera a Romaniei - judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Tulcea si Braila, scrie Mediafax.

"Este vorba de un proiect finantat prin fonduri europene, in valoare totala de 6,6 milioane de euro, care vizeaza inclusiv sustinerea interventiilor aeriene medicale in zona de frontiera. Astfel, pana la sfarsitul acestui an, elicopterele SMURD de la Punctele de Operare Aeromedicala Galati si Iasi vor putea opera si pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Oprea.

Proiectul implica si dotarea logistica a echipelor de interventie din cele doua state, constand in autospeciale de prim-ajutor, de transport victime multiple si de decontaminare. In plus, ministrul roman a anuntat si ca a convenit cu omologul sau ca numarul studentilor moldoveni care pot fi instruiti in cadrul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, sa creasca, precizand ca acestia se vor putea pregati sa devina pompieri, politisti sau jandarmi.

Citeste si:
[FOTO] Parada de 1 Decembrie - cozi pentru poze de Facebook
Parada de 1 Decembrie -...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Banii care salveaza vieti: in ce investeste Fundatia pentru SMURD
Setari Cookie-uri