Dintre absolventii clasei a VIII-a care au fost prezenti la Evaluarea Nationala, 158.568 au obtinut medii peste 5, numar aproximativ egal cu cel de anul trecut, a precizat ministrul Educatiei. Medii peste 5 au obtinut la proba de limba si litearatura romana 85,4 la suta dintre candidati si la matematica - 73,5 la suta, informeaza Mediafax.

Ministrul Educatiei a mai spus ca 409 elevi au obtinut medii de 10, fata de 225 anul trecut. In toate judetele, mai putin in Teleorman, a crescut ponderea candidatilor cu medii peste 5. In Teleorman, ponderea acestora a scazut de la aproximativ 70 la suta la 67 la suta.

Citeste si:

In Bucuresti, ponderea elevilor cu medii peste 5 a fost de 89 la suta, fata de 82,8 la suta anul trecut. Rezultatele de la Evaluarea Nationala au fost afisate vineri, la scolile unde elevii au sustinut testele, iar intre orele 16.00 si 20.00 pot fi depuse contestatiile. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi facute publice in 29 iunie.

In 2014, 113.250 (70,8 la suta) de candidati la Evaluarea Nationala au obtinut medii peste 5, inainte de contestatii. Dupa contestatii, ponderea celor care au obtinut medii peste 5 a crescut la 71,12% Admiterea in liceu se va face prin repartizare computerizata, dupa sustinerea probelor scrise de la Evaluarea Nationala. Media de admitere in liceu se calculeaza ca medie ponderata intre media de la Evaluarea Nationala (75 la suta) si media notelor din gimnaziu (25 la suta). Pentru admiterea in liceu nu este necesara o medie minima.

Repartizarea computerizata in liceu va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere, din 3 pana in 7 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, iar in 14 iulie va avea loc repartizarea computerizata. A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizata fiind programata in 23 iulie. In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 3-4 septembrie.

Sursa foto: Mediafax Foto