Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" din Bacau, cu media 9,61, iar pe locul al treilea Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca, cu media 9,59, noteaza Mediafax. In Capitala, Colegiul National "Gheorghe Lazar" a obtinut cele mai bune rezultate la Evaluare Nationala, clasandu-se pe pozitia a 11-a in ierarhia nationala.

Topul celor 50 de școli cu cele mai bune rezultate din tara:

  1. Colegiul Național "Vasile Alecsandri" Galați - media 9,62
  2. Colegiul Național "Gheorghe Vrânceanu" Bacău - media 9,61
  3. Colegiul National "Emil Racoviță" Cluj-Napoca - media 9,59
  4. Colegiul Național "Andrei Șaguna" Brașov - media 9,57
  5. Colegiul National, Iași - media 9,52
  6. Colegiul Național "Unirea" Focșani - media 9,51
  7. Colegiul Național "Gheorghe Munteanu Murgoci" Brăila - media 9,50
  8. Colegiul Național "Zinca Golescu" - media 9,50
  9. Colegiul Național "Gheorghe Șincai" Baia Mare - media 9,50
  10. Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța - media 9,48

Citeste topul complet aici.

Pe site-ul evaluare.edu.ro pot fi vizualizate, de asemenea, listele cu notele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala 2015 pe judete, putand fi sortate in ordine alfabetica sau dupa medie. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei, la nivel national, 79,3% dintre candidati au obtinut medii peste cinci. La limba si literatura romana au obtinut note peste cinci 85,4% din elevi, in timp ce la matematica au fost 73,5% din medii peste cinci.

In ceea ce priveste mediile de 10, judetul Cluj-Napoca ocupa prima pozitie intr-un astfel de clasament, cu un numar de 43 de elevi care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, dublu fata de anul trecut, cand au fost inregistrate 20 de astfel de medii. Proportia celor care au obtinut media peste 5 fiind, la nivel judetean, de 91,50 la suta.

Contestatiile vor fi rezolvate in perioada 27-28 iunie, iar luni, 29 iunie, vor fi afisate rezultatele finale la Evaluare Nationala 2015. Candidatii pot solicita comisiei de organizare a Evaluarii Nationale sa-si vada lucrarile numai dupa afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii. Vizualizarea lucrarii nu va duce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv.

Sursa foto: Examen / Shutterstock