Ministerul Educatiei a publicat, pe site-ul "evaluare.edu.ro", rezultatele obtinute de elevii clasei a VIII-a la Evaluarea Nationala 2015. Scoala cu cea mai mare medie a notelor obtinute de elevi la examenul de evaluare nationala, respectiv 9,62, este Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati.

Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul National "Gheorghe Vranceanu" din Bacau, cu media 9,61, iar pe locul al treilea Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca, cu media 9,59, noteaza Mediafax. In Capitala, Colegiul National "Gheorghe Lazar" a obtinut cele mai bune rezultate la Evaluare Nationala, clasandu-se pe pozitia a 11-a in ierarhia nationala.

Topul celor 50 de coli cu cele mai bune rezultate din tara:

  1. Colegiul Naional "Vasile Alecsandri" Galai - media 9,62
  2. Colegiul Naional "Gheorghe Vrânceanu" Bacu - media 9,61
  3. Colegiul National "Emil Racovi" Cluj-Napoca - media 9,59
  4. Colegiul Naional "Andrei aguna" Braov - media 9,57
  5. Colegiul National, Iai - media 9,52
  6. Colegiul Naional "Unirea" Focani - media 9,51
  7. Colegiul Naional "Gheorghe Munteanu Murgoci" Brila - media 9,50
  8. Colegiul Naional "Zinca Golescu" - media 9,50
  9. Colegiul Naional "Gheorghe incai" Baia Mare - media 9,50
  10. Liceul Teoretic "Ovidius" Constana - media 9,48

Citeste topul complet aici.

Pe site-ul evaluare.edu.ro pot fi vizualizate, de asemenea, listele cu notele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala 2015 pe judete, putand fi sortate in ordine alfabetica sau dupa medie. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei, la nivel national, 79,3% dintre candidati au obtinut medii peste cinci. La limba si literatura romana au obtinut note peste cinci 85,4% din elevi, in timp ce la matematica au fost 73,5% din medii peste cinci.

In ceea ce priveste mediile de 10, judetul Cluj-Napoca ocupa prima pozitie intr-un astfel de clasament, cu un numar de 43 de elevi care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, dublu fata de anul trecut, cand au fost inregistrate 20 de astfel de medii. Proportia celor care au obtinut media peste 5 fiind, la nivel judetean, de 91,50 la suta.

Contestatiile vor fi rezolvate in perioada 27-28 iunie, iar luni, 29 iunie, vor fi afisate rezultatele finale la Evaluare Nationala 2015. Candidatii pot solicita comisiei de organizare a Evaluarii Nationale sa-si vada lucrarile numai dupa afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii. Vizualizarea lucrarii nu va duce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv.

Sursa foto: Examen / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri