Primele clase de instalatori in sistem de invatamant profesional dual

112 elevi au concurat pe cele 56 de locuri disponibile in programul de invatamant profesional dual cu specific energetic, lansat in Bucuresti de Grupul ENGIE Romania, in parteneriat cu Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" si Asociatia Hands Across Romania. Scoala va asigura resurse umane si financiare pentru formarea teoretica, iar compania va asigura resursele umane si financiare pentru formarea practica a elevilor.

Grupul ENGIE Romania a luat initiativa infiintarii a doua clase (56 de locuri) cu calificarea "Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze" in sistem de invatamant profesional dual, incepand cu anul scolar 2018-2019.

In urma campaniei de informare, care s-a desfasurat in peste 150 de scoli din Bucuresti, judetele Ilfov, Calarasi, Dambovita, Prahova, Ialomita si Giurgiu, 112 elevi si-au depus dosarul pentru inscrierea la colegiu. Elevii au fost selectati in urma unui interviu si a unui test scris la disciplina Educatie Tehnologica, dar si in functie de media claselor V-VIII si a notei obtinute la Evaluarea Nationala, asa cum prevede Metodologia-cadru de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul dual.

Au fost admisi 52 de baieti si 4 fete. 20 de elevi sunt din Bucuresti, iar 36 din judetele Dambovita, Giurgiu si Calarasi.

"Ne bucura interesul manifestat fata de oferta educationala a Grupului ENGIE Romania, precum si inscrierea unui numar atat de mare de elevi. Suntem mandri ca elevii admisi au un nivel bun de pregatire, fiind comparabili cu cei admisi in liceele tehnice (cu durata de 4 ani). Avem un start foarte bun pentru profesionistii de maine, iar din toamna vom incepe, impreuna cu ei, o experienta educationala deosebita, care va imbina aspectele teoretice cu cele practice, menita sa contribuie la dezvoltarea invatamantului tehnic din Romania”, a declarat Diana Ghita, Director Resurse Umane si Relatii Sociale al Grupului ENGIE Romania.

Citeste si:
Program de invatamant dual, lansat de o companie cu specific energetic
Primul program de invatamant...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

In baza parteneriatului existent intre companiile Grupului ENGIE Romania si institutia de invatamant partenera, Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" din Bucuresti, elevul beneficiaza de formare teoretica si practica de la scoala si companie, timp de 3 ani, in baza unui contract de pregatire practica. Scoala asigura resurse umane si financiare pentru formarea teoretica, iar compania asigura resursele umane si financiare pentru formarea practica a elevilor care se inscriu in aceasta forma de invatamant.

Avantajele inscrierii in invatamantul profesional dual sunt multiple: elevii acumuleaza experienta practica in companie, pot dobandi o calificare la absolvirea scolii, iar in cazul in care decid sa isi continue studiile, pot obtine bacalaureatul. De asemenea, cei care se inscriu au posibilitatea de a obtine burse lunar (in valoare de 500 de lei, acordata de companie, suplimentar fata de bursa lunara suportata de statul roman, in valoare de 200 de lei), la care, in functie de rezultatele scolare, se poate adauga bursa de merit de 200 de lei/luna, acordata de companie. In plus, pot beneficia de acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban, in limita a 140 lei/luna, precum si de asigurarea mesei de pranz pe durata practicii.

Citeste si: Invatamantul profesional dual, colac de salvare pentru angajatori

Citeste si:
Engie si E.ON pregatesc investitii de peste 675 de mil. lei in Romania
Engie si E.ON pregatesc...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri