112 elevi au concurat pe cele 56 de locuri disponibile in programul de invatamant profesional dual cu specific energetic, lansat in Bucuresti de Grupul ENGIE Romania, in parteneriat cu Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" si Asociatia Hands Across Romania. Scoala va asigura resurse umane si financiare pentru formarea teoretica, iar compania va asigura resursele umane si financiare pentru formarea practica a elevilor.

Grupul ENGIE Romania a luat initiativa infiintarii a doua clase (56 de locuri) cu calificarea "Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze" in sistem de invatamant profesional dual, incepand cu anul scolar 2018-2019.

In urma campaniei de informare, care s-a desfasurat in peste 150 de scoli din Bucuresti, judetele Ilfov, Calarasi, Dambovita, Prahova, Ialomita si Giurgiu, 112 elevi si-au depus dosarul pentru inscrierea la colegiu. Elevii au fost selectati in urma unui interviu si a unui test scris la disciplina Educatie Tehnologica, dar si in functie de media claselor V-VIII si a notei obtinute la Evaluarea Nationala, asa cum prevede Metodologia-cadru de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul dual.

Au fost admisi 52 de baieti si 4 fete. 20 de elevi sunt din Bucuresti, iar 36 din judetele Dambovita, Giurgiu si Calarasi.

"Ne bucura interesul manifestat fata de oferta educationala a Grupului ENGIE Romania, precum si inscrierea unui numar atat de mare de elevi. Suntem mandri ca elevii admisi au un nivel bun de pregatire, fiind comparabili cu cei admisi in liceele tehnice (cu durata de 4 ani). Avem un start foarte bun pentru profesionistii de maine, iar din toamna vom incepe, impreuna cu ei, o experienta educationala deosebita, care va imbina aspectele teoretice cu cele practice, menita sa contribuie la dezvoltarea invatamantului tehnic din Romania”, a declarat Diana Ghita, Director Resurse Umane si Relatii Sociale al Grupului ENGIE Romania.

In baza parteneriatului existent intre companiile Grupului ENGIE Romania si institutia de invatamant partenera, Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" din Bucuresti, elevul beneficiaza de formare teoretica si practica de la scoala si companie, timp de 3 ani, in baza unui contract de pregatire practica. Scoala asigura resurse umane si financiare pentru formarea teoretica, iar compania asigura resursele umane si financiare pentru formarea practica a elevilor care se inscriu in aceasta forma de invatamant.

Avantajele inscrierii in invatamantul profesional dual sunt multiple: elevii acumuleaza experienta practica in companie, pot dobandi o calificare la absolvirea scolii, iar in cazul in care decid sa isi continue studiile, pot obtine bacalaureatul. De asemenea, cei care se inscriu au posibilitatea de a obtine burse lunar (in valoare de 500 de lei, acordata de companie, suplimentar fata de bursa lunara suportata de statul roman, in valoare de 200 de lei), la care, in functie de rezultatele scolare, se poate adauga bursa de merit de 200 de lei/luna, acordata de companie. In plus, pot beneficia de acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban, in limita a 140 lei/luna, precum si de asigurarea mesei de pranz pe durata practicii.

Citeste si: Invatamantul profesional dual, colac de salvare pentru angajatori

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri