Într-o dezbatere cu parteneri politici pe tema termoficării, Cîrstoiu a explicat că, în colaborare cu Ministerul Energiei, se vor branşa CET-urile direct la reţeaua Transgaz, "lucru care va contribui la eficientizare şi la scăderea costurilor" şi se vor înlocui conductele de termoficare din reţeaua principală şi din cea secundară, el promiţând bucureştenilor "un alt ritm, mult mai bun faţă de cel actual", scrie Agerpres.ro.

"Departe de a rezolva problema termoficării în Bucureşti, Primăria Capitalei condusă de Nicuşor Dan împinge Termoenergetica şi ELCEN în faliment! Datoriile Termoenergetica către ELCEN se apropie de 1 miliard de lei (inclusiv penalităţi), iar sistemul centralizat de termoficare e o sită prin care se irosesc zilnic banii bucureştenilor. Energia termică în Bucureşti e produsă scump, ineficient - la un preţ de 3 ori mai mare decât în Oradea, de pildă - iar bucureştenii au suferit şi suferă în continuare de lipsa căldurii şi a apei calde. Mai mult, primăria condusă de Nicuşor Dan a ratat fonduri europene pentru termoficare de peste 200 de milioane de euro, bani pe care îi putea accesa din 2020, dar pe care n-a ştiut să-i atragă. Ca primar general mă voi ocupa din prima zi de îmbunătăţirea sistemului de termoficare, cu obiectivul major de a reduce preţul la energia termică pentru bucureşteni, a scris Cîrstoiu, pe Facebook.

Potrivit lui Cîrstoiu, "Bucureştiul trebuie să se orienteze către noi forme de energie" şi susţine că va explora potenţialul energiei geotermale, "care poate fi o bună soluţie în special pentru partea de nord a oraşului, dar şi producţia de energie din deşeuri".

"Voi face echipă cu Guvernul României, cu Consiliul General al Capitalei, cu primăriile şi consiliile de sector pentru a le da bucureştenilor un sistem de termoficare mai bun, căldură şi apă caldă oricând e nevoie, la un cost mai mic", a adăugat Cîrstoiu.

Sursa foto: Agerpres FOTO