Potrivit atentionarii Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), se instituie cod galben pe raurile Tarnava Mica - sector aferent statiei hidrologice Tarnaveni (judetul Mures), Tarnava Mare - sector aferent s.h. Medias (judetul Sibiu), Secas - curs inferior (judetul Alba), Olt - sector aferent s.h. Hoghiz (judetul Brasov), Hartibaciu - curs mijlociu (judetul Sibiu), noteaza Mediafax.

Atentionarea este valabila pana duminica la ora 9.00. De joi dupa-amiaza pana vineri seara, au fost sub cod galben de ploi judetele Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si nordul judetelor Valcea si Gorj.

Mures: Case distruse de alunecari de teren

Trei case din comuna Apold, judetul Mures, au fost distruse, iar alte trei sunt in pericol, in urma unor alunecari de teren care au avut loc in ultimele 24 de ore pe fondul ploilor abundente, iar 23 de persoane, intre care cinci copii, au fost evacuate si locuiesc in sala de sport sau la rude.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Horea” al Judetului Mures, Mihai Gagyi, a declarat, astazi, ca 23 de persoane din comuna Apold, intre care cinci copii, au fost evacuate in ultimele 24 de ore din cauza alunecarilor de teren.

Citeste si:

Conform sursei citate, trei case au fost complet distruse, cu gospodarii cu tot, iar alte trei sunt in pericol. ”Au fost salvate o parte dintre bunuri si animale, iar 15 persoane au fost cazate la sala de sport din localitate, in timp ce restul au ales sa ramana la rude”, a precizat sursa citata.

Conform autoritatilor, casele distruse nu aveau fundatii si erau construite langa un parau din comuna, al carui nivel a crescut foarte mult in ultimele zile.
Alunecarile de teren au mai afectat un drum din localitate, pe o portiune de aproximativ 50 de metri. Autoritatile vor supraveghea zona in urmatoarele zile, urmand sa stabileasca daca exista riscul sa se produca si alte alunecari de teren.