Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Cretu (argint in 2014) si Stefan Eniceicu (aur in 2014), elevi in clasa a XI-a, la Liceul International de Informatica din Capitala. De asemenea, lui Stefan Eniceicu i-a fost decernat si premiul special din partea Societatii Europene de Fizica pentru cel mai mare punctaj obtinut de un elev din Europa la proba teoretica (29,8 puncte din maximum de 30).

Laureat cu aur la editia precedenta, Cristian Alexandru Frunza (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) a obtinut anul acesta o medalie de argint, performanta atinsa si de colegul sau de liceu, Razvan Radu (clasa a X-a). Medalia de bronz a intrat in posesia Ilenei Rugina, eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica.

Delegatia Romaniei a fost condusa de Adrian Dafinei, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti si insotita de Delia Davidescu (profesor la Liceul International de Informatica) si Sebastian Popescu, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii „A.I. Cuza” din Iasi.

A 46-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica s-a desfasurat in Mumbai (India), in perioada 4-12 iulie, reunind peste 190 de concurenti din 48 de tari.

Sursa foto: Medalii, Shutterstock