Clasamentul este realizat in urma evaluarii a peste 25.000 de universitati, o baza mult mai larga decat cea utilizata de Top 500 Shanghai, scrie Mediafax.

Universitatea din Bucuresti (UB) ocupa locul 986 si Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca - locul 987, ambele obtinand cate 44,04 puncte, ceea ce le pozitioneaza in primele patru la suta dintre universitatile din lume.
Potrivit sursei citate, Center for World University Rankings utilizeaza in analiza opt criterii, cele mai importante fiind calitatea educatiei, gradul de ocupare a fortei de munca dupa absolvire si calitatea personalului didactic (mediului academic), fiecare dintre acestea cu o pondere de 25 de procente.

"La capitolul calitatea educatiei, UB se afla pe locul 237, iar UBB pe locul 367, in cazul calitatii mediului academic ambele se situeaza pe pozitia 218, iar la gradul de angajare a absolventilor, cele doua universitati sunt pe locul 567 in lume", se arata in comunicat.

Citeste si:

Topul este condus de trei universitati din SUA: Harvard, Stanford si Massachusetts Institute of Technology, urmate de doua universitati din Marea Britanie: Cambridge si Oxford.

De altfel, SUA are 15 din primele 20 institutii de invatamant superior din lume, Marea Britanie si Japonia cate doua, iar Elvetia, una. Totodata, dintre cele 1.000 de universitati prezente in acest clasament, peste un sfert (229) sunt din SUA, China are 83, Japonia - 74, Marea Britanie - 65, Germania - 55 si Franta - 49.

Sursa foto: absolventi, Shutterstock