Guvernul a adoptat o hotarare prin care se modifica o serie de prevederi din Programul Operational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014, astfel "se va extinde numarul beneficiarilor, intrucat limitele de venituri din pensii si indemnizatii de somaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/luna la 450 lei/luna", se arata in comuinactul Guvernului. In plus, se adauga o noua categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fara venituri.

In comunicat se specifica si o serie de categorii de persoane care nu pot primi ajutoare alimentare, respectiv "persoane care satisfac stagiul militar, executa pedepse privative de libertate etc".

Pe de alta parte, hotararea stabileste trecerea la baza de date oferita de autoritatile locale si renuntarea la distributia pe baza de cupoane, precum si procedurile pentru lichidarea stocurilor de ajutoare alimentare inregistrate la finalizarea distributiei pe lista de cupoane si pe lista suplimentara.

Citeste si:

Totodata, actul normativ stabileste "caracteristicile tehnice ale produselor alimentare care fac obiectul ajutoarelor alimentare si dispune, prin directiile judetene ale ANSVSA, efectuarea unor verificari ale produselor alimentare livrate de furnizori".

Nu in ultimul rand, actul normativ clarifica o serie de atributii ale institutiilor publice centrale si locale implicate in aplicarea si derularea programului.