Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" se solidarizeaza cu salariatii ROMATSA, care au anuntat ca intra in greva generala pe 1 septembrie, anuntand la randul sau ca a inceput demersurile pentru a declansa actiuni de protest la aceasta data.

Biroul Executiv al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex", reunit miercuri in sedinta extraordinara, a hotarat, in spirit de solidaritate cu salariatii ROMATSA, sa demareze procedurile de sustinere prin actiuni de protest, se arata intr-un comunicat al aliantei sindicale, citat de Mediafax.

Reprezentantii "Sed Lex" spun ca au scopuri comune cu angajatii ROMATSA in "depolitizare si profesionalizare institutionala" si in "incercarea de a limita intimidarea si incalcarea drepturilor sindicale de catre cei care conduc companii private, institutii publice etc."El a precizat ca este vorba despre mobilizarea a 400 de sindicate. "In functie de cat de rapid vom reusi sa parcurgem pasii legali, la nivel national, in toate institutiile si companiile in care Alianta «Sed Lex» are sindicate, speram ca aproximativ 85.000 de salariati ai sistemului bugetar sa participe la aceasta actiune", se mai spune in comunicatul aliantei.

Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" are in componenta mai multe organizatii sindicale din toate segmentele de activitate din domeniul bugetar, respectiv federatiile nationale ale sindicatelor din Finante, Administratia Locala, Muncii si Protectiei Sociale, Statisticienilor din Romania, Politistilor "Sed Lex" si din Mediu. Alianta reprezinta un numar de 185.000 de angajati.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anuntat luni ca vor intra in greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt "de viata si de moarte" si privesc siguranta calatorilor.

Luni, sindicalistii de la ROMATSA au discutat cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache. La iesirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicalistilor din Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a spus ca nu mai exista alta solutie decat sa ceara sprijinul societatii civile, pentru ca se lupta cu "un sistem bolnavicios".

Angajatii ROMATSA il acuzau pe directorul Aurel Stanciu ca nu a respectat nimic din ceea ce sindicalistii au stabilit, in scris, cu Ministerul Transporturilor. Directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, declara la randul sau ca sindicatele au avut o pozitie inflexibila privind solicitarile angajatilor si ca unele dintre acestea "exced prevederile legale". Aurel Stanciu a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnata de premierul Victor Ponta si publicata marti in Monitorul Oficial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri