Directorul Spitalului Judetean Ploiesti, Ion-Alexandru Baloi, a fost retinut, miercuri noapte, de procurorii anticoruptie, care il acuza de luare de mita, in forma continuata, pentru decontarea unor lucrari efectuate la spital de o firma.

Managerul a fost retinut in jurul orei 1.30, dupa ce, miercuri, a fost prins in flagrant in Piata Romana primind mita 3.000 de lei, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, in perioada aprilie 2014 – iulie 2015, Baloi, in calitate de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, a primit de la un om de afaceri (denuntator in cauza), in mod repetat, sume de bani reprezentand un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urma in baza unui contract de servicii incheiat cu unitatea spitaliceasca.

Mai mult, Baloi chiar a tergiversat efectuarea platilor respective pentru a-i determina pe reprezentantii firmei sa-i remita comisionul convenit din valoarea facturilor.

Astfel, in perioada respectiva, managerul spitalului a primit foloase necuvenite in suma totala de circa 6.500 lei. Banii i-au fost remisi in trei transe, ce se coroboreaza cu retragerile de numerar din contul societatii atat din punct de vedere al datei cat si al procentului - circa 20% din valoarea facturilor achitate.

Citeste si:
George Maior, audiat in dosarul Laurei Codruta Kovesi
George Maior, audiat in...

In acelasi context, miercuri, Baloi a primit de la martorul denuntator suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea platii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri si pentru a incheia cu acesta din urma fie un act aditional la un contract de mentenanta deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La aceeasi data, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 3.000 lei. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Baloi urmeaza a fi prezentat, joi, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Alexandru Baloi, care este de profesie medic, ocupa functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti din martie 2014. Anterior, el a condus Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova si a fost si director al Directiei de Sanatate Publica (DSP).

Citeste si:
Sorin Mindrutescu s-a retras din board-ul Fondul Proprietatea
Sorin Mindrutescu s-a retras...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
90% din rapoartele aparute in urma verificarii spitalelor, duse la DNA