31 August 2015

Constanta, glorie si decadere: regele Carol I a construit portul si cazinoul, iar Mazare a incins samba pe plaja



Carol I a avut viziunea sa transforme Constanta dintr-o zona privita in epoca drept un teritoriu inutil intr-un punct strategic, prin construirea unui port modern si a doua poduri care sa lege Dobrogea de tara. De peste un deceniu, insa, dinspre Republica lui Mazare vin prea putine stiri care sa aminteasca de gloria acelor vremuri, potrivit Adevarul Financiar.

Ramanand in aceleasi coordonate, tot Carol I este cel care a facut din batranul Tomis o destinatie turistica atat pentru elita bucuresteana, cat si pentru straini, prin amenajarea plajelor si construirea emblematicului sau cazinou.

O imagine complet diferita de cea a orasului umbrit de scandalurile de coruptie din jurul fostului primar Radu Mazare si apropiatii acestuia. Conform dosarelor din justitie, resursele orasului au fost irosite in proiecte de multe ori inutile, menite sa mituiasca electoratul – cazul construirii si extinderii cartierului social Henri Coanda. De altfel, una dintre legendele urbane moderne ale Constantei spune ca nici macar un proiect nu putea fi demarat fara ”cooptarea” protejatilor ex-primarului si plata unui comision cuprins intre 10 si 50% din valoarea contractului.

Citeste articolul integral pe adevarulfinanciar.ro.



Citeste si