Jucatoarea italiana Flavia Pennetta, locul 26 WTA, a invins-o, sambata, cu scorul de 7-6 (4), 6-2, pe compatrioata sa Roberta Vinci, numarul 43 mondial, si a castigat US Open, cea mai importanta performanta a carierei sale.

Meciul a durat o ora si 33 de minute. La US Open 2015, Roberta Vinci si Flavia Pennetta au produs surpriza anului in tenisul feminin, invingandu-le in semifinale pe sportivele clasate cel mai bine in ierarhia WTA, Serena Williams, locul 1, respectiv Simona Halep, locul 2, noteaza Mediafax. Printre adversarele Flaviei Pennetta la editia din acest an a US Open s-a numarat si Monica Niculescu, pe care italianca a invins-o in turul doi.

Flavia Pennetta, 33 de ani, si Roberta Vinci, 32 de ani, sunt cele mai in varsta jucatoare care au ajuns pentru prima data in finala unui turneu de Grand Slam in Era Open. Pennetta este cea mai in varsta castigatoare pentru prima data a unui turneu de Grand Slam. Meciul de sambata seara a fost prima finala italiana de Grand Slam din Era Open.

Pennetta si Vinci, la 66 de ani si 19 zile in total, sunt jucatoarele cu varsta cumulata cea mai mare care au fost adversare intr-o finala de Grand Slam, din Era Open. Precedentul record a fost stabilit la editia din 1977 a turneului de la Wimbledon: Virginia Wade si Betty Stove - 63 de ani si 11 luni.

Doar sase jucatoare aflate in afara primelor 25 de pozitii ale clasamentului WTA au mai castigat un turneu de Grand Slam: Venus Williams (numarul 31 la Wimbledon in 2007), Barbara Jordan (nr. 68 la Australian Open in 1979), Serena Williams (Nr. 81 la Australian Open in 2007), Chris O'Neil (Nr.111 la Australian Open in 1978), Evonne Goolagong (fara clasare la Australian Open in 1977) si Kim Clijsters (fara clasare in 2009 la US Open).

Flavia Pennetta a mai castigat de-a lungul carierei zece turnee: Sopot - 2004, Bogota, Acapulco - 2005, Bangkok - 2007, Vina del Mar, Acapulco - 2008, Palermo, Los Angeles - 2009, Marbella - 2010, Indian Wells - 2014. Ca urmare a succesului de la US Open, Pennetta va urca pe locul 8 in clasamentul WTA.

Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri