Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Timis, Mihaela Les, cei doi cetateni afgani au fost prinsi de politisti in apropiere de fasia verde, in zona Beba Veche, unde se intalnesc granitele Serbiei, Ungariei si Romaniei. Refugiatii au fost dusi la audieri, unde au declarat ca nu intentionau sa ajunga in Romania si ca s-au ratacit, crezand ca sunt in Ungaria, scrie Mediafax.

"Politistii de frontiera din cadrul sectorului de Politie de Frontiera Sannicolau Mare au observat, in timp ce intentionau sa intre ilegal in Romania, doua persoane. S-a procedat la retinerea acestora, iar in cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca sunt cetateni afgani. In cadrul primelor declaratii, cei doi au precizat ca s-au ratacit pe teritoriul Serbiei si ca nu voiau sa ajunga in Romania, fapt pentru care in acest moment sunt in procedura de readmisie", a spus Les.

Cei doi afgani vor fi predati autoritatilor sarbe, in baza tratatului de readmisie. Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara ca Ungaria a decis pregatirea de planuri pentru construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu Romania, in contextul in care imigrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei construite la granita ungaro-sarba.

Sursa foto: Shutterstock