Premierul moldovean confirma un mort si doi ostatici moldoveni in Afganistan

Trei persoane au murit in Afganistan, inclusiv un moldovean, dupa atacarea de catre talibani a unui elicopter moldovean privat, care nu lucra pentru ONU, la bordul caruia se aflau trei moldoveni si 18 afgani, a anuntat premierul interimar Gheorghe Brega dupa o sedinta de urgenta a Guvernului.

"Este un elicopter privat care opereaza in Afganistan prin contract cu alte firme private", a declarat Brega dupa sedinta de urgenta a Guvernului pe aceasta tema, citat de ProTV Chisinau. "Nu este elicopter al ONU. La bord s-au aflat 21 de persoane, dintre care trei sunt moldoveni", a continuat el, adaugand ca "n-o sa va dau nume", scrie Mediafax.

"Erau 18 pasageri afgani", a mai precizat premierul. "Elicopterul probabil ca a fost doborat intr-o regiune unde se afla multi tadjici, kirgizi", a continuat el. "Cand a aterizat elicopterul, majoritatea pasagerilor erau vii", a mai precizat Brega, adaugand ca "talibanii au atacat cu armele", iar "trei persoane sunt decedate".

"Am solicitat ajutorul tarilor prietene (prezente) in Afganistan, cum ar fi Statele Unite si Romania", a anuntat premierul moldovean, precizand ca autoritatile moldovene au solicitat ajutorul Statelor Unite "pentru ca ei, acolo, detin controlul la eliberarea ostaticilor".

Premierul moldovean a "scapat" si o inadvertenta, potrivit ProTV Chisinau. "Talibanii i-au luat (pe moldoveni) drept americani pentru ca vorbeau... rusa", a declarat el, citat de postul moldovean. "Se presupune ca un moldovean este decedat", a mai anuntat Brega.

Citeste si:
20 de oameni luați ostatici într-un autobuz, în nordul Ucrainei
20 de oameni luați ostatici...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Potrivit Unimedia, Brega a anuntat ca Chisinaul se afla in legatura cu structurile internationale pentru a primi informatii referitoare la elicopterul implicat in incidentul din Afganistan.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri