"Administratia CNCF CFR SA considera ca prioritare, in definitivarea noului Contract Colectiv de Munca, relatiile de munca echitabile intr-un cadru normal si legal de functionare a companiei, in contextul in care revitalizarea sistemului feroviar reprezinta un interes comun si pentru partenerii sociali", arata compania, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Conducerea companiei care administreaza reteaua feroviara se declara deschisa dialogului intrucat "interesul care ne preocupa este in aceeasi masura comun" si afirma ca trebuie gasite solutii de perspectiva, nu de moment.

Angajatii CFR au intrat in greva japoneza, marti, si poarta pe brate banderole albe, nemultumiti ca nu le-au fost solutionate cererile, printre care majorarea cu 10% a salariilor, acordarea tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta.

Sindicalistii din transportul feroviar vor fi in greva japoneza de marti pana joi, nemultumiti ca, in urma discutiilor de pana acum, avute cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, nu au obtinut decat promisiuni.

Citeste si:

Liderii organizatiilor sindicale din domeniul feroviar spun ca vor avea loc miercuri noi discutii la Ministerul Transporturilor, in urma carora spera sa se ajunga la solutii concrete pentru cererile angajatilor din CFR, in caz contrar putandu-se ajunge la proteste spontane.
Sindicalistii avertizeaza ca, in cazul in care cererile lor nu vor fi solutionate, vor declansa greva generala incepand din 1 octombrie.

Angajatii din CFR solicita semnarea contractului colectiv de munca pana cel tarziu pe 30 septembrie, cresterea salariilor cu cel putin 10%, acordarea de tichete de masa pentru toate zilele lucratoare, acordarea de vouchere de vacanta incepand cu 1 ianuarie 2016 si o politica de personal care sa asigure functionarea in bune conditii a acestui domeniu legat direct si explicit de siguranta nationala.

Liderii organizatiilor sindicale din domeniul feroviar - Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial, Federatia Mecanicilor de Locomotiva, Federatia "Drum de fier", Federatia Nationala Elcatel, Federatia Sindicatelor Ramurii Vagoane, Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari - ii acuza pe reprezentantii CN CFR, CFR Marfa si CFR Calatori ca tergiverseaza negocierile, desi la discutii acestia au aratat ca, in principiu, ar putea gasi solutii pentru satisfacerea cererilor sindicalistilor, daca ar avea si sprijinul Ministerului Transporturilor.