Taxele si impozitele locale in Capitala nu vor fi majorate in anul 2016, singura modificare fiind doar la impozitarea cladirilor, care, potrivit noului Cod fiscal, vor fi impozitate diferentiat, in functie de destinatia pe care o au, potrivit unui proiect al municipalitatii.

Proiectul de Hotarare privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale incepand cu anul 2016 este in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei si prevede faptul ca acestea vor ramane la nivelul anului 2015, scrie Mediafax.

Documentul propune si mentinerea la acelasi nivel, de 10 la suta, a bonificatiei acordate persoanelor fizice pentru plata cu anticipatie.

Singura modificare fata de acest an o reprezinta faptul ca, prin noul Codul fiscal (Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal), impozitarea cladirilor se face diferentiat, in functie de destinatia acestora.

Astfel, pentru cladiri cu destinatie rezidentiala aflate in proprietatea persoanelor fizice impozitul va fi de 0,1 la suta din valoarea impozabila, aceeasi ca in anul 2015, iar pentru cladiri cu destinatie nerezidentiala aflate in proprietatea persoanelor fizice se va plati 0,2 la suta din valoarea impozabila, aceasta prevedere fiind introdusa prin noul Cod fiscal.

Pentru cladirile cu destinatie rezidentiala proprietatea persoanelor juridice se va plati 0,2 la suta din valoarea impozabila, iar pentru cladiri proprietatea persoanelor juridice cu destinatie nerezidentiala se va plati 1,5 la suta din valoarea impozabila, aceeasi ca in anul 2015.

Proiectul de Hotarare mai prevede ca in Bucuresti taxa hoteliera va fi de 1 la suta, la fel ca in acest an, iar sumele incasate astfel vor fi utilizate pentru promovarea turismului.
Initiatorii documentului precizeaza ca normele metodologice de aplicare a taxelor pentru utilizarea temporara a locurilor publice si a altor taxe in Capitala au fost actualizate din punct de vedere procedural, in functie de specific.

In luna mai, premierul a retras-o pe Simona-Alice Man de la conducerea ANT, dar a numit-o secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Ulterior, vicepresedintele ANT Mirela Matichescu a exercitat atributiile presedintelui autoritatii, pana la numirea noului conducator al institutiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri