Proiectul de Hotarare privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale incepand cu anul 2016 este in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei si prevede faptul ca acestea vor ramane la nivelul anului 2015, scrie Mediafax.

Documentul propune si mentinerea la acelasi nivel, de 10 la suta, a bonificatiei acordate persoanelor fizice pentru plata cu anticipatie.

Singura modificare fata de acest an o reprezinta faptul ca, prin noul Codul fiscal (Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal), impozitarea cladirilor se face diferentiat, in functie de destinatia acestora.

Astfel, pentru cladiri cu destinatie rezidentiala aflate in proprietatea persoanelor fizice impozitul va fi de 0,1 la suta din valoarea impozabila, aceeasi ca in anul 2015, iar pentru cladiri cu destinatie nerezidentiala aflate in proprietatea persoanelor fizice se va plati 0,2 la suta din valoarea impozabila, aceasta prevedere fiind introdusa prin noul Cod fiscal.

Citeste si:

Pentru cladirile cu destinatie rezidentiala proprietatea persoanelor juridice se va plati 0,2 la suta din valoarea impozabila, iar pentru cladiri proprietatea persoanelor juridice cu destinatie nerezidentiala se va plati 1,5 la suta din valoarea impozabila, aceeasi ca in anul 2015.

Proiectul de Hotarare mai prevede ca in Bucuresti taxa hoteliera va fi de 1 la suta, la fel ca in acest an, iar sumele incasate astfel vor fi utilizate pentru promovarea turismului.
Initiatorii documentului precizeaza ca normele metodologice de aplicare a taxelor pentru utilizarea temporara a locurilor publice si a altor taxe in Capitala au fost actualizate din punct de vedere procedural, in functie de specific.

In luna mai, premierul a retras-o pe Simona-Alice Man de la conducerea ANT, dar a numit-o secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Ulterior, vicepresedintele ANT Mirela Matichescu a exercitat atributiile presedintelui autoritatii, pana la numirea noului conducator al institutiei.