Meciurile tur vor avea loc la 12, 13 si 14 noiembrie, iar returul se va disputa la 15, 16 si 17 noiembrie, potrivit Mediafax. La Campionatul European s-au calificat deja Romania, Islanda, Croatia, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Slovacia, Germania, Polonia, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Austria, Rusia, Italia, Portugalia, Albania, Turcia, dupa grupele preliminare, si Franta, din postura de tara gazda.

Tragerea la sorti a grupelor pentru Euro 2016 va avea loc la 12 decembrie.

Mergem la Euro 2016

Trei goluri inscrise in poarta modestei echipe a Insulelor Feroe au dus Romania la turneul de fotbal european din 2016, din Franta. Ultima data cand Romania a mai participat la un campionat final de fotbal era vara lui 2008, la editia Euro din Elvetia si Austria.

"Prezenta tricolorilor la un campionat european este mai mult decat un obiectiv sportiv. Intr-adevar, vor fi o multitudine de industrii care vor avea de castigat in cazul unei calificari la EURO 2016, printre care industria publicitatii, industria media, HORECA, industria de echipament sportiv, retail-alimentar, precum si consumul de internet pe dispozitive mobile, a afirmat pentru wall-street.ro, Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

Citeste si:

Si de castigat va avea mai ales echipa nationala de fotbal, atat de punct de vedere emotional prin recastigarea respectului suporterilor, dar si financiar.

"Va exista din partea UEFA o prima importanta de calificare si sume bonus pentru fiecare dintre performantele pe care echipa nationala le va atinge la turneul final din Franta. De asemenea, din partea sponsorilor echipei nationale, vor exista prime de calificare si bonusuri de performanta. Pe termen mediu si lung, vor creste incasarile din drepturi TV, contracte de sponsorizare si merchandising", mai spune Razvan Burleanu.

Sursa foto: katatonia82 / Shutterstock.com