Istoria sloganurilor de tipul „Basarabia, pamant romanesc“ a inceput in 2006, cand pe zidurile din Romania au aparut diferite mesaje unioniste. Autorii, care doresc sa isi pastreze anonimatul, sunt cativa tineri din Bucuresti.

Pe marginea mai multor drumuri ale tarii a inceput sa apara o lozinca patriotica in anul 2006: „Basarabia e Romania“. Cu timpul, scrisul s-a multiplicat aparand ca o semnatura distincta pe parapetii soselelor sau ai podurilor. Textul era vizibil de la distanta, scris cu graffitti negru si insotit de tricolorul romanesc. Avea impact. Asa a intrat in cultura de strada mesajul istoric al romanilor de pe ambele maluri ale Prutului.

De cativa ani, lozinca s-a dezvoltat si a trecut podul de flori, ajungand si pe zidurile din Basarabia. „Unirea face puterea“, „Chisinau si Bucuresti, doua inimi gemene“, „Honor et patria“, „Uniti sub tricolor“, „Basarabia e pamant romanesc“ sau „Jos hotarul de la Prut“ sunt sloganurile care insotesc calatorii - fie ca merg la mare, la munte, pe Transalpina sau pe Autostrada Soarelui. In drum spre Dobrogea, strigatul national a capatat un accent specific: „Armanlu nu cheari“. Pentru aromani a fost motiv de mare mandrie. Cineva de-al lor transmisese un mesaj prin care sa se stie ca „aromanul nu piere“.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri