"Primul vehicul va ajunge la Bucuresti la mai putin de un an de la semnarea contractului cu Metrorex, care stipuleaza un termen de 15 luni pentru procesul de proiectare, productie, verificare si receptie finala ale primului tren. CAF va continua ritmul accelerat de productie, astfel incat, pana la sfarsitul anului, inca doua noi trenuri sa fie livrate catre Metrorex", arata compania, intr-un comunicat, scrie Mediafax.

Al doilea tren a fost de asemenea testat sub supravegherea reprezentantilor Metrorex la unitatea CAF din Spania si a primit certificatul provizoriu de receptie. Noile trenuri au fost achizitionate in baza unui contract in valoare de 47 milioane euro semnat cu Metrorex in noiembrie 2014, cu finantare de la Banca Europeana de Investitii.

Acestea sunt similare celor 16 garnituri cumparate de la CAF in baza unui contract in valoare de 97 milioane de euro semnat in 2011. Constructorul spaniol a castigat si in acest an o licitatie Metrorex, pentru 51 de trenuri, destinate magistralei 5 Drumul Taberei - Pantelimon, insa procedura a fost contestata la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, care a suspendat licitatia pana la finalizarea cercetarilor in dosarul vizand aceasta procedura.