Surse medicale au declarat ca familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentantii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, unde este internat din 30 octombrie, in stare critica, noteaza Mediafax. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arsi despre transferul acestuia in strainatate, fiind informata ca printre documentele necesare aprobarii cererii trebuie sa fie si dovada ca este asigurat in sistemul asigurarilor sociale de stat.

Bogdan Enache nu este insa asigurat, astfel ca nu poate pleca in strainatate in baza formularului E112, adica nu poate beneficia de decontarea integrala de catre stat a transportului si tratamentului in strainatate, au precizat sursele citate.

Potrivit prevederilor legale, pentru a putea beneficia de tratament in statele UE, decontat de statul roman, in baza formularului E112, solicitantul trebuie sa fie asigurat. Cererea si dosarul medical sunt depuse la Casa de Asigurari de Sanatate, care verifica statutul de asigurat al persoanei solicitante. In situatia in care, in urma verificarilor, se constata ca persoana nu este asigurata, cererea de eliberare a formularului nu este aprobata, iar acest lucru se comunica in scris solicitantului.

Citeste si:

Documentele necesare pentru eliberarea formularului E112 sunt: actul de identitate al beneficiarului (copie si original pentru conformitate); actul de identitate (copie si original) si procura legalizata in cazul in care cererea este facuta de alta persoana in numele beneficiarului; adeverinta de salariat sau asigurat eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate (original); dosarul medical (copii ale documentelor medicale); raportul medical (model tipizat, in original); acceptul clinicii din statul membru UE unde urmeaza sa se efectueze prestatiile medicale, cu precizarea obligatorie a perioadei.

Trupa de heavy metal Goodbye to Gravity a fost fondata in 2011 si ii avea in componenta pe Andrei Galut (voce), Mihai Alexandru (chitara), Bogdan Enache (tobe), Vlad Telea (chitara) si Alex Pascu (bass). In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru, iar ceilalti membri ai trupei sunt grav raniti.

Sambata au decedat noua raniti in incendiul din clubul Colectiv, dintre care sapte in spitale din Capitala si doi in Olanda, unde au fost transferati, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand la 41.