Pacientii care au nevoie de tratament in strainatate vor fi transferati indiferent daca sunt asigurati sau nu, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului vor fi suportate de catre stat.

"Vor pleca toti pacientii, indiferent daca sunt asigurati sau nu", a declarat Nicolae Banicioiu, potrivit Mediafax. Ministrul Sanatatii a precizat si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.

Ranitii in incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din strainatate vor fi transportati si cu un avion al NATO, aeronava putand efectua deplasari intr-un timp de doua ori mai scurt decat avioanele romanesti, a precizat ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Sprijinul NATO vine la solicitarea autoritatilor romane. "Exista un program la nivelul NATO la care si Romania contribuie. Am solicitat ieri (sambata-n.r.) ca azi sa ne puna la dispozitie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Daca cei de la Departamentul de Situatii de Urgenta vor sa trimita raniti, se va face mult mai repede", a declarat Dusa, pentru B1Tv.

Avionul NATO poate efecta deplasari intr-un timp de doua ori mai scurt decat avioanele pe care romanii le au in dotare. Numarul celor care vor fi transferati nu este cunoscut pentru ca deplasarea depinde de starea lor de sanatate.

"Am pus la dispozitia Departamentului de Situatii de Urgenta mai multe avioane pentru a transporta ranitii spre statele care trebuie sa-l primeasca. Azi doua avioane Spartan vor pleca spre Londra si Budapesta. Am si avut discutii cu Spitalul Militar din Budapesta si medicii de acolo sunt dispusi sa primeasca cinci raniti" a mai precizat ministrul Apararii, citat de B1TV.

MApN anuntase initial ca duminica inca doua victime din incendiul din Colectiv vor fi transportate in Marea Britanie si Ungaria cu doua aeronave C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane. Astfel, ar putea fi transportat la un spital din Franta si tobosarul trupei Googbye to Gravity, Bogdan Enache. Familia acestuia fusese informata, sambata, ca Bogdan Enache ca nu ar putea fi transferat pentru ca nu este asigurat si nu ar beneficia de transport si tratament in strainatate decontate integral de stat, in baza formularului E112.

Surse medicale au declarat ca familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentantii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, unde este internat din 30 octombrie, in stare critica.

Potrivit prevederilor legale, pentru a putea beneficia de tratament in statele UE, decontat de statul roman, in baza formularului E112, solicitantul trebuie sa fie asigurat. Cererea si dosarul medical sunt depuse la Casa de Asigurari de Sanatate, care verifica statutul de asigurat al persoanei solicitante. In situatia in care, in urma verificarilor, se constata ca persoana nu este asigurata, cererea de eliberare a formularului nu este aprobata, iar acest lucru se comunica in scris solicitantului.

Documentele necesare pentru eliberarea formularului E112 sunt: actul de identitate al beneficiarului (copie si original pentru conformitate); actul de identitate (copie si original) si procura legalizata in cazul in care cererea este facuta de alta persoana in numele beneficiarului; adeverinta de salariat sau asigurat eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate (original); dosarul medical (copii ale documentelor medicale); raportul medical (model tipizat, in original); acceptul clinicii din statul membru UE unde urmeaza sa se efectueze prestatiile medicale, cu precizarea obligatorie a perioadei.

Trupa de heavy metal Goodbye to Gravity a fost fondata in 2011 si ii avea in componenta pe Andrei Galut (voce), Mihai Alexandru (chitara), Bogdan Enache (tobe), Vlad Telea (chitara) si Alex Pascu (bass). In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru, iar ceilalti membri ai trupei sunt grav raniti.

Duminica au decedat trei raniti in incendiul din clubul Colectiv, iar sambata, alti noua, dintre care sapte in spitale din Capitala si doi in Olanda, unde au fost transferati, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand la 44.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri