Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, ca in acest an nu vor fi organizate focuri de artificii de 1 Decembrie.

"Am decis sa nu mai fie organizate focuri de artificii de 1 Decembrie, ca o forma de respect, compasiune si solidaritate cu victimele de la clubul Colectiv si cu familiile lor. Este o chestiune de bun-simt sa anulam focurile de artificii in conditiile in care, din nefericire, ne mai mor tineri in urma acestui tragic eveniment. Vom analiza intr-o sedinta viitoare a Consiliului Local posibilitatea legala ca banii aferenti costurilor artificiilor sa fie directionati catre sprijinirea victimelor sau a familiilor acestora", a spus Boc.

Potrivit reprezentantilor Primariei Cluj-Napoca, suma alocata pentru focurile de artificii care urmau sa aiba loc in seara de 1 Decembrie in Piata Avram Iancu era de aproximativ 40.000 de lei. De asemenea, a fost anulata si retragerea cu torte care trebuia sa aiba loc in aceeasi seara, organizata de militarii Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

Citeste si:

De 1 Decembrie, Prefectura Cluj si Divizia 4 Infanterie "Gemina" vor organiza, de la ora 12.30, o ceremonie de depunere de coroane de flori in Piata Avram Iancu, urmata de o parada militara cu efective si tehnica. De asemenea, la Opera Nationala va avea loc, de la ora 14.00, a doua editie a spectacolului "Copiii sarbatoresc Marea Unire", organizat de Prefectura si ISJ Cluj.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numarul victimelor ajungand, joi, la 53.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa opt au decedat, trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia si unul in Franta.

Sursa foto: Shutterstock / Botond Horvath