Companiile de IT din Silicon Valley s-au grabit in ultima perioada sa acorde concedii parentale platite si alte beneficii pentru a atrage si pastra talente, dar multi angajati nu profita de aceste oferte de teama ca vor ramane in urma cu proiectele sau ca vor rata promovari. Facebook, operatorul celei mai mari retele de socializare din lume, permite angajatilor sa intre in concedii parentale platite timp de patru luni, care poate fi folosit integral sau treptat pe parcursul primului an de viata al copilului. Politica Facebook este generoasa, conform standardelor din SUA, potrivit Mediafax.

Zuckerberg a anuntat in luna iulie sa el si sotia sa Priscilla Chan urmeaza sa aiba o fetita. ”Este o decizie foarte personala”, a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook, alaturi de o fotografie langa un carucior, un cos pentru copii si cainele sau, Beast.

Zuckerberg, in varsta de 31 de ani, nu a spus cine va conduce compania in perioada concediului sau, dar este probabil ca el sa fie suplinit de directorul operational Sheryl Sandberg. Decizia lui Zuckerberg este neobisnuita in randul directorilor de rang inalt, in special barbati. Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a stat in concediul doua saptamani dupa nasterea primului sau copil, in 2012. In septembrie, cand a anuntat ca este insarcinata cu gemeni, Mayer a spus ca va avea un concediu de maternitate scurt si ca va lucra si in timpul acestuia.

Postarea lui Zuckerberg a atras peste 50.000 de like-uri in doar o ora si aproape 3.000 de comentarii. Sandberg i-a felicitat la randul ei pe Zuckerberg si sotia lui.

Sursa foto: Shutterstock/Mark Zuckerberg